onsdag, november 18, 2015

Prest fra Betlehem gir trygt ly til kristne irakere i Jordan

Har du hørt om fader Khalil Jaar (bildet)? Det er et navn å merke seg!

Han er opprinnelig fra Betlehem, men er nå prest i den lille jordanske byen Marka, omlag 20 minutters kjøring fra sentrum av Amman. De som kjenner ham beskriver ham som en snill, stillferdig og ydmyk mann. Han er prest for hundrevis av kristne flyktninger og deres familier.

Han er prest for Hl.Maria kirken og her får barna skoleundervisning. Både kristne og muslimer er hjertelig velkommen til å delta. 500 familier fra Syria, Irak, ja, til og med jordanere med lav inntekt, blir tatt vare på av fader Khalil og hans medarbeidere. Flere av dem har måttet flykte fra IS, noen av dem er fra Mosul.

Kontoret til fader Khalil er overlesset med klær, møbler og leker. Alt sammen donasjoner som han gir videre til de trengende. Og de er det mange av. Faktisk bor det en familie her på kontoret til Khalil. Han gav gjerne fra seg plassen til noen som trengte den bedre enn ham selv. Kontor kan man jo ha alle steder. For tiden bor ni familier på eiendommen til Hl.Maria kirken, mens resten av familiene fader Khalil har ansvaret for, bor spredt rundt om i Marka. Fader Khalil har en prioritering: at barna deres skal få utdannelse. Men han vil ikke bare gi dem økonomisk støtte. De får med seg masse kjærlighet og han deler gjerne troen sin med dem.

Mange er de som ser Jesus i ham. La oss huske ham og det viktige arbeidet han driver  i våre forbønner.

Ingen kommentarer: