lørdag, november 21, 2015

De ba om bedre vær og fikk bønnesvar

Sara og Andrew Harmsworth (bildet) er våre gode venner på Shetland. I mange år har de stått i forbønnens tjeneste. I dag leder Andrew 'Shetland Intercessor's Team' og i siste nr av bønnebrevet 'Shetland Prayer Link', skriver han om et bønnesvar som jeg gjerne vil dele med bloggens lesere i dag.

Det handler om været og det er jo det vi snakker mest om, er det ikke?

'Forenet bønn forandrer situasjoner', skriver Andrew entusiastisk. Og legger til:

'Etter seks og en halv måned med kaldt, vått og dystert  vær i 2015, ble det sendt ut en epost til alle kirker og fellesskap på Shetland hvor vi ble bedt om å forene oss i bønn om bedre vær.

Nesten umiddelbart - pris Herren - fikk vi bønnesvar. Været bedret seg og det ble fint vær og det var vedvart helt frem til begynnelsen på november, når dette skrives. 14. august ble det publisert et leserbrev i The Shetland Times hvor det ble understreket at det gode været man nøt var et resultat av forent bønn. Leserbrevet ble avsluttet slik:

'Dette viser at forenet bønn i Jesu navn bringer resultater som velsigner alle - så la oss fortsette'. 

Det er godt å kunne rapportere at dette gode (uvanlig gode) været har ført til at gresset har vokst så godt, noe som har ført til velsignelse ikke minst for mange bøndene som ved juni-juli måned heller så for seg en marginal innhøsting.

Som Guds representanter på Shetland (og andre steder) er det en stor oppmuntring å se hvordan forenet bønn gir oss mirakler som taler høyere enn ord. Alle snakker om været - hver dag - så la oss være aktive i å proklamere hva Gud har gjort med været for oss som et svar på bønn.

'Han la en ny sang i min munn, en lovsang til vår Gud. Mange skal se det og frykte og sette sin lit til Herren'. (Salme 40,4)

Her er to vitnesbyrd:

Presidenten for Den nasjonale bondeorganisasjonen i Skottland: 'Jeg er ganske sikker på at jeg ikke er alene når jeg ønsker velkommen 'the indian summer' som har festet taket på Shetland de siste ukene, og fra et bonde-perspektiv, så har det gitt oss svært mye arbeid å gjøre'.

Shetland Gardener: 'Dette er tredje gangen jeg må slå gresset på kort tid'.

Billedtekst: Sara og Andrew Harmsworth utenfor deres hjem ute på heia i Wester Quarff på Shetland. Bildet er tatt i forbindelse med bønnekonferansen 'Fire from the North' i 2005, hvor jeg var en av talerne. Det var så hyggelig å besøke disse to i deres hjem. (Foto: May Sissel Hansen)

Ingen kommentarer: