mandag, november 16, 2015

SISTE: Iransk sikkerhetspoliti slo til mot husmenigheter: 14 kristne arrestert

Iransk politi øker nå angrepene mot de iranske husmenighetene. 14 iranske kristne er blitt arrestert etter et raid mot en av disse menighetene den 1. november. Arrestasjonene er først blitt kjent i dag.

Politiet har den senere tiden slått til mot husmenigheter i Varamin og Tehran. Flere av de som er arrestert tilhører den protestantiske Emmanuel-kirken i Tehran.

Politiet slo til under søndagens gudstjeneste. 13 av de arresterte ble ført bort av det iranske sikkerhetspolitiet, og man vet ikke hvor de nå befinner seg. Dette melder International Christian Concern.

I følge Christian Solidarity International er de arresterte: Zari Shan Khasti, Simmin, Bahram, Amin, Leyla, Zahra, Mehdi, Farzaneh, Shayan, Sara, Nazanin, Elnaz og Mohammad Shan Khasti. Navnet på den 14 er ikke kjent.

I tillegg til disse er også Maryam Naghash Zargaran, som har sittet mer enn 30 måneder i fengsel, på nytt ført tilbake til det beryktede Evin fengselet. På grunn av dette har hun måttet avbryte medisinsk behandling ved et sykehus for en hjertelidelse hun har pådratt seg. Dette som følger av en hjerteoperasjon som ikke har vært vellykket. Iranske myndigheter setter dermed en hjertesyk pasient inn i fengselet igjen. Hun sliter også med psykiske lidelser på grunn av fengselsoppholdet. Hennes forbrytelse? Hun er en kristen. Det er det hele. Hun er dømt til fire år i fengsel.

Siden 2010 har mer enn 500 iranere blitt fengselet på grunn av sin kristne tro. Pr februar i år sitter fremdeles 90 fengslet.

La oss huske dem i våre forbønner.


Ingen kommentarer: