torsdag, juni 09, 2016

En av Herrens generaler har gått hjem til Gud

Det er slik vi vil huske ham, hedersmannen, forkynneren og filmentusiasten, Asbjørn Häger, som døde 3. juni, 89 år gammel.

På talerstolen. Med en åpen Bibel. Fjellstøtt sto han på Bibelens grunn. For meg personlig ble han et forbilde i liv og gjerning. Mange er de gangene han ringte for å høre hvordan det sto til, og så delte han gjerne noe fra sin egen forkynnertjeneste, som ble til praktisk og åndelig hjelp for meg.

Asbjørn var raus. Alltid interessert i hvordan det gikk med andre. Alltid positiv og byggende. Evangelist par excellence. Alltid rede til å si noe godt om Jesus. Men han var også pastor med et virkelig pastor-hjerte for baptistmenighetene i Rjukan, Kvæfjord, Hamar og Brumunddal.

Som med så mange andre møtte jeg Asbjørn Häger i forbindelse med en filmkveld med en film fra Billy Graham organisasjonen. Det var slik jeg ble kjent med baptistene første gangen. Selv ble han døpt og tillagt Halden baptistmenighet 13. juni 1943. Fra 1971 arbeidet Asbjørn som representant for World Wide Pictures som laget filmene til Billy Graham organisasjonen, og for Gospel Center som han var med å startet i 1974.

"Jeg har det godt", sa han ofte. Så la han til: "Godt med Jesus". Asbjørn var trygg i sin overbevisning om at Jesu frelsesverk holder - for tid og for evighet.

Med Asbjørn Hägers hjemreise har Baptistsamfunnet i Norge mistet en ruvende skikkelse, en av sine høvdinger. Selv var han ydmyk og stillferdig og slapp gjerne andre foran seg.

Jeg vil alltid huske han som den gode vennen med en åpen Bibel. Takk, kjære Asbjørn, for at jeg fikk være din venn og kollega og for alt hva du var for så mange av oss. Du var en pastor for mange pastorer. En man kunne betro seg til for vi visste at det ble hos deg.

Jeg snakket med Asbjørn siste gangen vi møttes i Hovedkomiteen for Franklin Grahams planlagte besøk til Norge neste år. Det var en ære å få sitte i denne komiteen sammen med Asbjørn. Det besøket gledet Asbjørn seg veldig til, Dessverre skulle han ikke få oppleve dette. Men han var så tydelig på at Norge trenger evangeliske møter, utadrettede møter som skulle nå de kirkefremmede. Da talte han seg varm. Facebook siden hans ble brukt til å spre evangeliet, ikke minst gjennom sangvideoer.

Asbjørn Häger gravlegges fra Os kapell i Halden fredag 17. juni kl.11.00.

Jeg lyser fred over Asbjørn Hågers gode og vakre minne og tenker på hans barn og nærmeste familie i sorgens stund.

Foto: Fra Asbjørns Facebook side.

Ingen kommentarer: