søndag, juni 05, 2016

Nesten ingen krefttilfeller blant Amish-folket

En studie som nylig ble offentliggjort i tidsskriftet Cancer Causes and Controll viser at det nesten ikke finnes krefttilfeller blant Amish-folket. Amish-folket blir betraktet som de som har best helse i Amerika.

Forskere ved Ohio University lanserte opprinnelig en studie for å se om forekomster av kreft ville være høyere blant Amish-folket, på grunn av deres mangel på konvensjonell medisinsk behandling. Det de fant sjokkerte dem.

Det ble funnet mye lavere forekomst av kreft enn resten av befolkningen. Forskerne bestemte seg derfor for å se nærmere på de livsstilsvalgene som Amish-folket foretar seg og den maten de spiser. Dette er hva de fant:

De fleste blant Amish-folket verken røyker eller drikker. De er heller ikke seksuelt promiskuøse. Forskerne mener at disse livsstilsfaktorene spiller en viktig rolle for å begrense antall krefttilfeller.

Andre faktorer er at Amish-folket er et hardtarbeidende folk. Ikke minst gjelder dette hardt fysisk arbeid. De fleste blant Amish-folket arbeider i jordbruk, bygg og anlegg, og annet produksjonsarbeid som krever stor fysisk aktivitet, og som holder dem friske og i form. Mens resten av Amerika sitter inne i kunstig lys, arbeider Amish-folket ute på jordene, eller de lager møbler og nyttige varer, som igjen gir mange helsegevinster.

En annen viktig faktor er at Amish-folket dyrker alle sine grønnsaker selv. De er ikke gen-modifiserte, men de bruker organiske metoder. Det samme med alt kjøttet de spiser. Det har de selv produsert. Maten er rik på alt som er helt naturlig, uten kunstige tilsetningsstoffer. Alt er lokalt og kortreist.

Ingen kommentarer: