torsdag, juni 23, 2016

SISTE: Hjertesyke Maryam Zargaran tvinges av iranske myndigheter til å fortsette soningen

Sent i går kveld kom det svært alarmerende og sjokkerende nyheter fra Iran: Iranske myndigheter har avvist en forespørsel om å utvide tiden Maryam Zargaran (bildet) har fått for å få medisinsk behandling for sin svært alvorlige hjertelidelse, og de tvinger henne nå tilbake til soning i det beryktede Evin fengselet.

Det er Mohabat News som melder dette.

Jeg har skrevet flere ganger om Maryam Zargaran her på bloggen. Hun er en tidligere muslim som er blitt en kristen, og for denne 'ugjerningen' er hun dømt til fire års fengsel. Tre år av denne straffen er sonet. Maryam Zargaran lider av flere sykdommer, men er blitt nektet behandling i fengselet for blant annet sin livstruende hjertesykdom. Nylig fikk hun myndighetenes tillatelse til å bli behandlet utenfor fengslet, men ingen sykehus i Tehran ville behandle henne til å begynne med! Hennes søster, som er lege, påtok seg da ansvaret med å behandle Maryam hjemme, men med svært liten tilgang til nødvendige medisiner. Senere fikk hun behandling på et sykehus.

Hennes lege har på det sterkeste frarådet myndighetene til å avslutte behandlingen nå. Det kan forverre den svært alvorlige helsesituasjonen til Maryam Zargaran ytterligere, men iranske myndigheter nekter å ta hensyn til dette. Dette er alvorlige brudd på elementære menneskerettigheter.

La oss fortsette å be for Maryam Zargaran, ikke minst for hennes helse.

Ingen kommentarer: