mandag, juni 06, 2016

Aleppo, Syria: Hundrevis av barn kom sammen i kirker for å be om fred

Dette berører meg sterkt: Ortodokse, katolske og protestantiske barn i sønderskutte syriske byen Aleppo benyttet Den internasjonale barnedagen 1. juni til å be om fred!

Hundrevis av barn kom sammen i ulike kirker for å be. De trosset faren med å bevege seg utendørs for å kunne be i kirkene hvor de hører hjemme. De reiste sine stemmer mot krigen som raser, mot uretten, misbruk og utnyttelse. Og de ba om fred og rettferd.

Lokale menigheter i Aleppo og flere andre steder i Syria organiserer nå kristne sommerleire (!) i den hensikt å hjelpe barna til å overvinne frykt.

44 åringe Alsabagh Ibrahim, som er franiskanerpater i en kirke i Aleppo, Syria, forteller at han er sterkt grepet av barnas mot. Aleppo er en av de aller viktigste byene nord i Syria, og har lenge vært utsatt for kraftig bombardement. Lidelsene er ubeskrivelige. Mange er traumatiserte. Midt oppe i dette krigshelvete finnes det mange barn - og de ber. Siden krigen brøt ut i mars 2011 er minst 14.000 barn drept. Det er siste telling fra mars i år.

La oss be for barna i Aleppo og i de andre syriske byene.

Ingen kommentarer: