tirsdag, juni 14, 2016

Tragedien i Orlando

"I går ble jeg forskrekket når jeg hørte om de forferdelige angrepene i Orlando. Jeg ber om at Gud må gi trøst og styrke til ofrenes familier," skriver Paul Winter, her sammen med kona Betty.

Jeg deler hans forskrekkelse og hans bønn.

Paul Winter er eldste i Bruderhof-fellesskapet. Han har vært pastor siden 1985, og han og Betty har vært gift i 39 år. Ekteparet har seks barn, og de er besteforeldre til 15 barnebarn. De er medlemmer av Maple Ridge Bruderhof i Ulster Park, New York.

"Jesus sa: Salige er de som sørger, for de skal trøstes."

Alle mennesker er skapt i Guds bilde, og hvert eneste liv er verdifullt. Hat i en hver form, mot et individ eller gruppe, er galt. Jesu eksempel handler om barmhjertighet for hele menneskeheten. Terrorisme og vold sår alltid såkorn av frykt; la oss ikke tillate at disse spirene slår rot, men la oss luke dem ut av hjertene våre, våre familier, og våre lokalsamfunn.

Denne tragedien kaller oss alle til å bli mer trofaste tjenere av Guds nåde, til å bli mer kjærlige og barmhjertige mot hverandre, og til å bli sanne fredsskapere. Bare på denne måten kan verden helbredes, den som er i et så desperat behov for budskapet om ikke-vold, tilgivelse og Jesu kjærlighet."

Ingen kommentarer: