mandag, oktober 03, 2016

Dømt for brutale drap på kristne i Tyrkia - går likevel fri

I 2007 ble tre kristne menn bundet, torturert og brutalt drept på en bestialsk måte i Tyrkia. Det skulle gå ni lange år før ugjerningsmennene fikk sin dom. Det sier ikke så rent lite om rettsikkerheten i Nato-landet Tyrkia, og det sier mye om hvordan den kristne minoriteten behandles i dette landet.

I forrige uke ble fem menn funnet skyldige i de brutale drapene. I tillegg til at de fem morderne nå ble dømt til fengsel på livsstil, fikk to militære offiserer 14 års fengsel for å ha hjulpet drapsmennene til å lokalisere de tre kristne mennene.

Men tro det eller ei: Selv om de fem nå har fått livstidsdommer går de fritt rundt i gatene! Årsaken? De har tilbrakt fem år i fengsel allerede, og de kan komme til å anke dommen inn for en høyere rettsinnstans!

De drepte var: Necati Aydin (36), Ugur Yüksel (32) og Tilman Geske (45), sistnevnte fra Tyskland (se bildet). De to andre, som var tyrkiske statsborgere, hadde muslimsk bakgrunn, men hadde kommet til tro på Jesus. De tre drev en kristen bokhandel - Zirve Publishing House - i Malatya i det østlige Tyrkia. De ble funnet bundet, mishandlet og med strupene skåret over, påskemorgen i 2007.

Det finnes en bok på norsk som handler om Necate Aydin, og som også forteller historien om de to andre drepte: Tro inntil døden, skrevet av Wolfgang Häde, som er skrevet av hans svoger. Den er utgitt av Prokla Media og anbefales på det sterkeste.

Ingen kommentarer: