fredag, oktober 07, 2016

Hvor hinnen mellom himmel og jord er flortynn

I går fikk opplevde jeg noe som velsignet meg veldig: Når jeg hørte at en god venn av May Sissel og meg: Ragnhild Helena Aadland Høen, skulle reise til den hellige øya Selja, i går, fikk jeg lyst til å spørre om hun kunne be for meg mens hun var der. Men før jeg rakk å spørre skrev Ragnhild Helena at hun ville be for meg mens hun er på Selja.

Det var en 'gudfeldighet'.

Så lurer du kanskje på hvorfor akkurat dette var så velsignet og så viktig? Det er ikke så lett å svare på det uten å bli veldig personlig.

Jeg har ønsket å komme til Selja i mange år. Av mange årsaker. Først og fremst fordi Hl.Sunniva kom hit på slutten av 900 tallet, og med henne irske munker. De brakte den kristne tro med seg til Norges kyster. Dette er vår kristenarv. Deres tro er min tro. Jeg skulle så gjerne sett stedet hvor de kom, og vandre rundt på øya. Jeg har nemlig tro på at det finnes hellige steder. Steder hvor Guds nærvær har manifestert seg. Det er helt rett det kelterne sa; det finnes 'thin places' - hvor hinnen mellom himmel og jord er flortynn. Som på Selja.

Moses måtte ta av seg på beina når han nærmet seg stedet hvor Gud åpenbarte seg:

"Dra dine sko av føttene! For det stedet du står på, er hellig grunn." (2.Mos 3,5)

Et stykke jord kan altså være hellig.

Men det er ikke blitt slik at det er blitt noen tur. Av helsemessige årsaker har jeg valgt å prioritere arbeidet med bønneseminarene, gudstjenestene i Kristi himmelfartskapellet og det sjelesorgarbeidet vi driver. Det er ikke krefter til så mye mer, og jeg har sagt til Herren at Han får mine krefter. De er Hans, ikke mine. Det er også dagene.

Men en dag håper jeg at jeg kan reise til Selja. Da trenger jeg reisefølge. Kanskje noen ville reise sammen med meg? Noen av oss har snakket om å komme sammen på Selja for å lovprise Herren og tilbe Ham og takke Ham for at Han sendte Ordet til oss. Jeg har truffet musikere, noen av dem fra Irland og Shetland, som vil være med. Om Herren skulle kalle deg til dette la meg høre fra deg! Skriv gjerne til: bjornolav58@gmail.com

Jeg er så takknemlig for alle som ber for May Sissel og meg. Hva skulle vi gjort uten forbedere. Og nå, Ragnhild Helena, som vil bære meg fram for Herren, mens hun er på Selja. En takk fra djupet av mitt hjerte. Deres forbønn betyr mer enn dere aner.

Så ber jeg for dere - og jeg ber for Selja. Jeg ber for drømmen og visjonen til Ragnhild Helena om et benediktinsk kloster på øya, slik det var fra begynnelsen av. Et bønnens hus for alle nasjoner.

I mellomtiden - før jeg kommer meg til Selja - kan jeg glede meg over bildet til en annen god venn, Ørjan Aarmo. Ørjan har tatt noen av de flotteste bildene jeg har sett. Bildet fra Selja er profetisk. Det er slik jeg forstiller meg Guds shekinah - Guds herlighetssky. Skyen som viser Guds manifesterte nærvær. Ørjan har også tatt coverbildet til en bok jeg skriver som har fått tittelen: 'Lyden av skjør stillhet.' En bok om bønnens hvile og vandringen med Herren.

Ingen kommentarer: