torsdag, oktober 20, 2016

SISTE: Amerikanske misjonærer arrestert i Tyrkia - trues med utvisning

Misjonærene Andrew og Norine Brunson (bildet) ble arrestert av politiet 7. oktober og har fått 15 dager på seg til frivillig å forlate Tyrkia. Alle besøk fra advokater og konsulære representanter fra den amerikanske ambassaden er blitt avvist av amerikanske myndigheter.

Ekteparet Brunson er for tiden ledere av Oppstandelseskirken i Izmir, det tidligere Smyrna. Arrestasjonen fant sted i det Andrew og Norine Brunson skulle fornye sitt visum. Det amerikanske ekteparet har bodd og tjenestegjort i Tyrkia i 20 år og har ikke hatt tilsvarende problemer med tyrkiske myndigheter.

Ekteparet anklages nå for en 'virksomhet som truer den nasjonale sikkerheten' i Tyrkia! Oppstandelseskirken er en liten protestantisk menighet. Til gudstjenestene kommer 30-40 gudstjenestedeltagere. Og disse skal altså utgjøre en sikkerhetsrisiko i et land med nesten 75 millioner mennesker!

Når ekteparet Bruson ankom kontoret hvor de skulle fornye sine visum, ble de bedt om å ta direkte kontakt med politiet. Når de ankom politistasjonen ble de umiddelbart arrestert.

La oss huske dem, deres familie og menigheten i Izmir i våre forbønner.

Ingen kommentarer: