tirsdag, oktober 18, 2016

SISTE: Kirke i Etiopia angrepet tre ganger - pastoren drept

En kirke i en landsby omlag 130 kilometer vest for Etiopias hovedstad, Addis Ababa, har den siste tiden blitt angrepet tre ganger av animister. I forbindelse med det siste angrepet ble pastoren for menigheten, 55 årige Godana (bildet), hugget ihjel med matcheter. Tilbake sitter kona og åtte barn i den djupeste sorg og fortvilelse. 30 av menighetens medlemmer ble også såret i dette forferdelige angrepet.

Det er World Watch Monitor som melder dette.

Første angrepet fant sted 30. august i år. Da ble også et medlem av denne menigheten drept, og 30 såret. Angrepet fant sted i forbindelse med menighetens gudstjeneste. To dager senere, i forbindelse med begravelsen til det drepte menighetsmedlemmet, som vi ikke kjenner navnet på, angrep en gruppe menn en kvinne som deltok i begravelsen. Hun ble kvelt til døde.

Så, den 27. september, ble kirken angrepet på nytt. Gudstjenesten var godt i gang da en kvinne som sto utenfor kirkebygget begynte å skrike. Når menighetens medlemmer skyndte seg ut for å komme kvinnen til unnsetning. De oppdaget da en gruppe menn som hadde gått til angrep på Alem, en kvinne i 40 årene, som er medlem av menigheten. Situasjonen eskalerte, og gruppen av animister gikk nå til fysisk angrep på de som hadde kommet ut av kirkebygget. De slo både kvinner og barn med knyttnevene og med stokker og knuste inventaret i kirken. Vinduene og dørene ble også smadret.

Det var i forbindelse med dette angrepet at Godana ble drept. Han var en av de som i sin tid grunnla denne evangeliske menigheten.

La oss spesielt huske denne menigheten i våre forbønner i dagene fremover. Mange sliter nå med traumer og frykt.

Ingen kommentarer: