onsdag, oktober 26, 2016

Tusenvis av pakistanske kristne har flyktet til Thailand

Dette er kanskje ukjent for mange, men tusenvis av pakistanske kristne har den siste tiden søkt tilflukt i Thailand. Årsaken er den sterke forfølgelsen av kristne som pågår i Pakistan.

Men det er slett ikke enkelt for kristne å oppholde seg i Thailand. Det er svært vanskelig å få skaffet seg et levebrød, og de må stadig flykte fra politiet. I forbindelse med et politi-raid i Bangkok nylig ble 35 kristne familier fra Pakistan tatt av politiet. De levde alle sammen på et rom!

Det er vanskelig å vite nøyaktig hvor mange kristne pakistanere som har flyktet til Thailand, for derfra å søke om status som FN-flyktninger, men tallet kan være så høyt som 11.500. Alle oppholder seg illegalt i Thailand og er stadig på flukt fra politiet og myndighetene i landet. Mange oppholder seg innendørs og frykt for å bli oppdaget.

En av disse er 40 årige Anila som underviste i urdu på en misjonsskole i Lahore. Hun har vært på flukt siden 2013 og har siden da bodd på minst 10 forskjellige steder. Hun er redd for gå utendørs av frykt for å bli oppdaget.

Det er International Christian Concern som skriver om dette.

Ingen kommentarer: