tirsdag, oktober 18, 2016

En spesiell invitasjon

Lørdag 26. november inviterer vi til en dag i retreat-ramme i Kristi himmelfartskapellet, og innleder på den måten JULEFASTEN. Vi begynner kl.12.00.

De fleste forbinder nok advent med de tradisjonsrike julebordene, men for de som vil ha et alternativ til adventstidens heseblesende travelhet håper vi at dette kan være innledningen til en tid i stillhet, enkelhet og med tid for andre. Så vil julematen smake så mye bedre når julen endelig kan feires!

At adventstiden opprinnelig var en fastetid er nok ukjent for mange. Men alle de store høytidenes forberedelsestid bærer preg å være fastetider, og adventstiden er jo en forberedelsestid for Jesu ankomst - og nå etter Hans himmelfart, også en tid for å forberede oss for Hans gjenkomst. Fasten åpner oss også for julens store mysterium: Guds fødsel i Betlehem. Ordet som blir menneske, og som slo opp sitt telt iblant oss.

Vi feirer gudstjeneste og etter gudstjenesten vil forstander for Kristi himmelfartskapellet, Bjørn Olav Hansen, undervise med tema: Et enklere liv. Det er åpent for samtale og fellesskap etterpå.

Julefasten innleder også vår nye liturgi for adventstiden.

Det blir adventsgudstjenester i Kristi himmelfartskapellet følgende torsdager:

Torsdag 1. desember
Torsdag 8. desember
Torsdag 15. desember
Torsdag 22. desember

Gudstjenestene begynner kl.18.00.

Ingen kommentarer: