søndag, april 09, 2017

Mammons grelle grådighet

De døde er ikke begravet ennå. Fortsatt ligger det mennesker hardt skadet på sykehus i Stockholm etter det feige terrorangrepet. Sverige er i djup sorg. Midt oppe i alt dette ville varehuset Åhléns invitere til røykskadesalg. Finnes det ingen anstendighet lenger?

Nei, det er slett ingen forsinket og dårlig aprilspøk. Varehuset Åhléns åpner dørene igjen i dag, og sendte like så godt ut en epost til sine kunder hvor de annonserte med tilbud på varer som er blitt utsatt for røykskader etter at bilen som ble brukt i det forferdelige terrorangrepet begynte å brenne.

Hva er dette? Dette viser den grådighet som finnes hos den avgud som Jesus kalte Mammon. Denne avguden vil ha alt, men har nå avslørt seg i sin villeste og grelle grådighet. Åhléns er et åsted for en terrorhandling. Mens det ble kjent at en 11 år gammel jente som var på vei for å møte sin mor er blant de drepte, finner altså varehusets ledelse det riktig å legge ut klær og andre gjenstander for salg!

Reaksjonene blant svensker flest er så sterke at Åhléns har trukket tilbake salget og bedt om unnskyldning.

"Ingen kan tjene to herrer. Han vil enten hate den ene og elske den andre, eller holde seg til den ene og forakte den andre. Dere kan ikke tjene både Gud og Mammon." (Matt 6,24)

Foto: Wikipedia.

Ingen kommentarer: