søndag, april 30, 2017

Guds spesielle gave og oppgave for Norge

Jeg tror, som flere andre, at Gud har velsignet hver nasjon på denne jord med en spesiell gave. Fra Guds synsvinkel er det meningen at denne gaven skal brukes til velsignelse ut over denne nasjonens grenser.

Hva er så vår spesielle gave? For Norges vedkommende tror jeg det handler om vårt bidrag til å skape fred og forsoning. Det er jo underlig, at vårt bittelille land har spilt og spiller en så avgjørende roller i fredsarbeid i mange av de konfliktfylte områdene på vår klode. Samtidig har vi verdens oppmerksomhet rettet mot oss hvert år når Nobels fredspris deles ut.

En som har sett dette og som anerkjenner Norges helt spesielle rolle i freds- og forsoningsarbeidet er pave Frans I. På vei hjem fra hans reise til Egypt, hvor han har vært for å gi støtte til forfulgte koptiske kristne, snakket han med pressen som var ombord i flyet om den særdeles spente situasjonen i Nord-Korea. På direkten foreslo han at Norge kan spille en rolle for å få konfliktnivået ned og bringe Nord-Korea og USA til forhandlingsbordet. Det har vakt stor oppmerksomhet verden over. Vår egen utenriksminister Børge Brede på intervjuet på TV2 nå i kveld og takker paven for hans anerkjennelse. Han kan derimot ikke bekrefte om Norge kan gå inn i en slik rolle, men det ville ikke forundre meg om Norge allerede er involvert!

"Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn," sa Jesus.

Slikt bringer velsignelser med seg - også for en nasjon.

En som har arbeidet mye med å forstå en nasjons unike gave fra Gud er John Mulinde, kjent bønneleder fra Uganda.

I denne videoen taler han om dette med utgangspunkt i erfaringer fra sitt eget hjemland:

https://www.youtube.com/watch?v=ZOP3kVmuoEA

La oss be for det arbeidet Norge gjør når det gjelder å skape fred og forsoning. La oss velsigne de som står midt oppe i dette arbeidet.
Billedtekst: Pave Frans ombord i flyet på vei hjem fra Egypt hvor han taler om Norges fredsrolle.

Ingen kommentarer: