torsdag, april 27, 2017

Oppfordrer til nasjonal bønn og faste for Sverige

Pastorparet i Södermalskyrkan i Stockholm, Carolina og Lennart Torebring (bildet), har tatt initiativet til bønn og faste for Sveriges fremtid. Det skjer etter terrorangrepet i Stockholm for noen uker siden.

"Sveriges fremtid kommer til å avgjøres gjennom forsamlingens bønn, faste og vårt lands relasjon til Gud," skriver de i et opprop gjengitt i den kristne avisen, Världen i dag.

I oppropet skriver de blant annet:

"Sverige har drabbats av en terrorattack som skakat hela vårt land. En intensiv bearbetning av sorgen, smärtan och händelsen pågick under veckan efter dådet. Mitt i denna kollektiva sorg har vi även fått bevittna en vacker kärlek, respekt och ödmjukhet bland folket. Sorgen tycks ha fört oss närmare varandra och vi har gråtit tillsammans.

Som en del i denna process lyfter vi nu som nation blicken för att se framåt med hopp om en bättre framtid, trots stora utmaningar och många olösta problem i vårt samhälle. Allt detta är viktigt och underbart, men som Guds församling måste vi nu vara andligt vakna och höra vad Anden säger till församlingen. Församlingen har fått uppdraget från Gud att vara en sköld för landet. Församlingen har även fått ett unikt löfte som endast givits åt henne och det är löftet om att dödsrikets portar inte ska få makt över henne. Detta medför ett ansvar och ett heligt allvar."
Du kan lese oppropet i sin helhet, med konkrete bønneemner, her:

Ingen kommentarer: