onsdag, april 26, 2017

Dette er virkelig modige mennesker!

Dette bildet forteller meg noe om mot og håp! Faktisk mye om mot og mye om håp. Det er tatt for bare noen få dager siden, ikke så langt fra Deir Mar Musa klosteret i Syria.

De to mennene omtrent midt på bildet er den pavelige utsendingen til Syria, kardinal Mario Zenari og den pavelige utsendingen til Serbia, kardinal Ornaldo Antonie. De andre mennene og den ene kvinnen er medlemmer av kommuniteten som bor i Deir Mar Musa klosteret.

Sannelig, det krever mye mot å reise inn i Syria i dag. Det er slett ikke ufarlig. Mange prester, munker og nonner er blitt kidnappet og noen drept. Så når du frivillig reiser inn viser du stort mot. Men hvilken enorm oppmuntring det er for de som befinner seg i Syria, og spesielt for den lille kommuniteten i Deir Mar Musa.

Deir Mar Musa - eller Hl.Moses abyssineren klosteret - er et kloster tilhørende den syrisk-katolske kirke. Klosteret ligger nær byen Nabk, om lag 80 kilometer nord for Damaskus. Klosteret ligger oppe i fjellene, og hovedkirken har dyrebare fresker tilbake til 1000-1100 tallet. Klosteret er de senere årene restaurert av fader Paolo, som er kidnappet av IS. Det er usikkert om han er i live.

Kristi himmelfartskapellet har et spesielt forhold til Deir Mar Musa klosteret. På en av veggene i kapellet vårt henger det et trekors vi har fått i gave fra kommuniteten i Deir Mar Musa. Det minner oss hver gang vi feirer gudstjeneste der om å be for våre forfulgte venner. I krisetider som den tid vi lever i nå trenger vi mer enn noensinne å sette mot i hverandre. Da kan et besøk bety alt.

Ingen kommentarer: