lørdag, april 15, 2017

Johann Christoph Arnold er hjemme hos Herren

Det er med sorg jeg i kveld mottar meldingen om at Johann Christoph Arnold  (bildet) er død, 77 år gammel. Arnold som var ledende eldste for Bruderhof-kommunitetene, var barnebarnet til grunnleggeren av denne anabaptistiske bevegelsen, Eberhard Arnold. Bevegelsen ble grunnlagt år 1920 og er en høyst oppegående og levende bevegelse, med kommuniteteri en rekke land. Han døde i dag, påskeaften, etter en måneds kamp mot en kreftsykdom.

Johann Christoph Arnold var en internasjonal bestselgende forfatter, med over to million solgte bøker. Bøkene ble oversatt til 20 språk. Kun en av dem er oversatt til norsk. I 1999 ga Luther forlag ut boken "Tilgivelsens tapte kunst", med undertittelen: "Fortellinger om veien bort fra bitterhet." Ved siden av forfatterskapet arbeidet Johann Christoph Arnold som fredsmegler og ekteskaprådgiver.

Johann Christoph Arnold arbeidet også mye med forsoning mellom kristne av ulike konfesjoner. Han etterlater seg kona Verena, syv av hans åtte barn, og mange barne- og oldebarn. Han vil bli djupt savnet, ikke bare av medlemmene i Bruderhof-bevegelsen, men blant kristne i mange forskjellige sammenhenger som fikk gleden av å møte ham og samarbeide med ham.

Ingen kommentarer: