tirsdag, april 11, 2017

Pave Tawadros II bringer håp til de de fortvilede etter bombeangrepet mot to koptiske kirker

Våre koptiske venner er i sorg. De har gravlagt de 44 ofrene etter de forferdelige terrorangrepene mot hellige Georgs kirke og hellige Markus katedralen palmesøndag. Bombene, som ble brukt i terrorangrepet, gikk av midt under gudstjenesten og førte til at 44 mennesker mistet livet, mens minst 126 mennesker ble skadet, noen av dem svært alvorlig.

Angrepet karakteriseres som det verste bombeangrepet mot landets kristne befolkning i Egypts historie. Angrepet viser også hvor sårbar den koptiske befolkningen er i dagens Egypt.

I Tanta, som ligger omlag 96 kilometer nord for Kairo, gikk den første bomben av, og tok livet av minst 27 kristne, og skadet 78. Noen timer senere slo en selvmordsbomber til i kystbyen Alexandria. Selvmordsbomberen skal ha gått frem til en av sikkerhetsvaktene og sprengt seg selv i luften. Her skal 17 mennesker være drept, og 48 såret. IS hevder å stå bak begge angrepene.

I den svært spente situasjonen som har oppstått etter terrorangrepene har pave Tawadros II av Alexandria (bildet) vist seg å være en samlende skikkelse for en koptisk befolkning i sorg og fortvilelse. Han bringer et budskap av trøst og håp og forsoning midt i kaoset. La oss huske alle de som er rammet i våre bønner, og be spesielt for den koptiske paven og alle hans medarbeidere at de må være i stand til å formidle håp midt i det beksvarte mørket.

Ingen kommentarer: