lørdag, oktober 28, 2017

Nytt bønnens hus etablert på Shetland

Jeg er litt overveldet for tiden av hva Gud holder på med! Stadig vekk hører jeg om og kommer i kontakt med mennesker som opplever Guds tiltale om å starte bønnehus, ofte på de mest avsidesliggende steder. Det samme kallet jeg selv har. Jeg tror på ingen måte at dette er tilfeldig.

Et ektepar som har fått et slikt kall er Ruth og Graham Booth. De har flyttet fra den hellige øya Lindisfarne, hvor Graham Bell var leder for den internasjonale økumeniske kommuniteten St. Aidan and Hilda Community, til Fetlar på Shetland.

I april 2016 kjøpte Graham og hans kone Ruth The Glebe (bildet), like i nærheten av The Kirk, Tresta Sands og Papil Water. The Glebe har vært et gjestgiveri, og har seks gjesterom.

Det hele begynner 16 år tidligere. Da tilbringer Graham 10 dager i stillhet sammen med Mor Mary Agnes, leder for en kommunitet og retreatsted på Fetlar. Oppholdet skulle få stor betydning for Graham Booth, men lite ante han den gangen at Gud skulle kalle ham til å grunnlegge et bønnens hus på Shetland seks år senere. Riktignok hadde han og kona besøkt Shetland en rekke ganger, men noe slikt var ikke i deres tanker. Men så kalte Gud dem tilbake, og nå har ekteparet de siste atten månedene drevet med et oppussingsarbeid av The Glebe. Det aller første de satte i stand var et kapell i husets andre etasje. Nå pusses rommene opp til å ta imot gjester. Mange har allerede kommet.

Men de siste 18 månedene har de også utviklet en egen bønnerytme. De ber fire ganger om dagen og har det uken inn i følgende temaer:

Søndag: Oppstandelsen
Mandag: Skaperverket
Tirsdag: Inkarnasjonen
Onsdag: Den Hellige Ånd
Torsdag: Treenigheten
Fredag: Kristus og korset
Lørdag: Guds rike

I tillegg til dette bruker de bønneatlaset 'Operation World' slik at de kan be systematisk for verdens nasjoner. Bønnen som bes midt på dagen er avsatt til dette.

At dette skjer på Shetland er også litt overveldende for meg personlig. Etter at jeg talte på en transatlantisk bønnekonferanse der i 2005 (Fire from the North) har jeg kjent meg dratt tilbake dit mer enn noe annet sted jeg har besøkt. Jeg kjenner på en spesiell bønnebyrde for Shetland. Jeg gleder meg stort over at dette bønnehuset nå er blitt en realitet. Mor Agnes og kommuniteten på Fetlar er lagt ned fordi medlemmene er blitt for gamle til å bo der.

Ingen kommentarer: