onsdag, oktober 11, 2017

Salige er de som skaper fred

Endelig en fornuftig stemme i galskapens verden! Fredsmegleren, baptisten og ekspresidenten, Jimmy Carter, trosser nå Donald Trump og vil holde fredssamtaler med Kim Jong-un. Ifølge amerikanske medier ber Trump Carter holde seg unna.

Carter skal ifølge den sør-koreanske avisen Joong Ang Daily, nylig ha møtt Park Hanshik, professor ved universitetet i Georgia, hvor ekspresidenten også bor. De to skal være nære venner. Det var i forbindelse med denne samtalen at Carter skal ha sagt at han 'håpet å kunne bidra til å finn en permanent fredsløsning på den koreanske halvøya."

Slikt liker ikke Donald Trump å høre. Retorikken mellom Donald Trump og Kim Jong-un har hardnet til og ligner mest to små guttunger som krangler i sandkassa. Problemet er at det ikke handler om en lekebil de er uenige om, men om en altomfattende atomkrig som kan koste millioner av mennesker livet.

I et intervju med New York Times uttrykker nå lederen av Senatets utenrikskomite, Bob Corker, at han frykter en storkrig under Donald Trumps' presidentperiode. Republikaneren Corker mener Trump styrer USA som et reality-show og mener Trump står i fare for å lede landet "på vei mot en tredje verdenskrig."

Og Bob Corker er ikke alene med sine bekymringer. I følge Corker skal nesten alle republikanske senatorene uttrykke samme bekymring.

Til New York Times sier Bob Corker:

"Han bekymrer meg. Han må bekymre alle som bryr seg om landet vårt. Jeg vet med sikkerhet at hver eneste dag i Det Hvite Hus handler om å prøve å beherske ham."

La oss be om at ekspresident Carter lykkes i sine bestrebelser med å få til et møte med diktatoren Kim Jong.un, og at han kan bidra til å nedeskalere den svært betente situasjonen mellom Nord- og Sør-Korea og USA.

Det er grunn til å minne om Jesu ord: "Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn." (Matt 5,9)

Jimmy Carter er 93, men still going strong.

Ingen kommentarer: