tirsdag, april 13, 2021

Israelsk dataangrep mot Iran setter iransk atomvåpenproduksjon ni måneder tilbake i tid


Det israelske dataangrepet som førte til en stor eksplosjon som hel ødela det strengt bevoktede systemet som forsyner sentrifuger som anriker uran med strøm, skal ha svekket Irans evne til å anrike uran og etterettningskilder hevder at det vil ta minst ni måneder før produksjonen ved anlegget er tilbake som normalt. 

I følge The Jerusalem Post førte dataangrepet mot atomanlegget i Natanz til en eksplosjon som ødela en del av anlegget som ligger 50 meter undrr bakkenivå.

Det vellykkede dataangrepet er et prestisjetap for Iran. Nå kan Israel og verden forøvrig puste lettet ut i alle fall noen måneder. President Hassan Rouhani kunngjorde senest lørdag med stor TV-dekning oppstart avflere avanserte sentrifuger for å anrike uran ved Natanz-anlegget. Sabotasjen mot det iranske atomanlegget fant sted samme dag som USAs forsvarsminister Lloyd Austin besøkte Israel. Etter møtet mecAustin kommenterte Israels statsminister Benjamin Netanyahu ifølge NTB den spente situasjonen med Iran slik:

"Iran har aldri gitt oppsin søken etter atomvåpen og raketter for å levere dem. Jeg vil aldri tillate at Iran blir en atommakt slik at de kan utføre sitt folkemord og utslette Israel."

Iran på sin side svarer på angrepet slik: "Svaret på angrepet på Natanz er å ta hevn mot Israel."

"Se, han slumrer ikke og sover ikke, Israels vokter." Salme 121,4

Ingen kommentarer: