tirsdag, april 06, 2021

Vaksiner, påske og Jesus


I morgen får jeg første dose med Pfizer. Det blir fint. Når neste dose settes i mai måned kan jeg være mer mobil igjen. Det ser jeg veldig frem til. Gradvis kan livet vende tilbake til mer normale tider. Jeg kommer til å bli raus med klemmene når det blir mulig å klemme igjen! Da kommer jeg til å dele ut bamseklemmer til alle som vil ha.

Men midt oppe i glden over å få korona-baksinen kjenner jeg på en tristhet og oppgitthet over kristne trossøsken som bagatelliserer Covid-19. For noen av dem eksisterer ikke sykdommen i drt hele tatt. Hva skal jeg da svare til de etterlatte til pastorkollegaer og misjonærer som er døde av nettopp Covid-19? At de døde av en innbilninng? Hva vil de svare den kristne sangeren Ronald Utbult som så vidt overlevde ettter å ha vært dødssyk av korona? 

Noen av mine kristne venner har brukt kirkens største høytid - påsken - til å bombadere veggen sin på Facebbok med artikler og viedoer om for farlig vaksinen er og gi uttrykk for deres vaksinskepsis og vaksinemotstand. Men ikke et eneste ord om påsken eller om Jesus koster de på seg! Tenk påsken som er så full av muligheter til å spre evangeliet! Alt handler om vaksiner og motstanden mot dem.

Det er så trist, så uendelig trist. 

Foto: Pixabuy

Ingen kommentarer: