onsdag, april 07, 2021

Takk!


I dag har jeg kjent på en slik djup takknemlighet for å bo i Norge. For friheten, tryggheten, et velfungerende demokrati, velstanden, for statsministeren, regjeringen, helsemyndighetene våre og for den flotte kongefamilien vår. Vi har lite å klage over. 

I dag har jeg vært så heldig å få første dose av Pfizer-vaksinen. Så velorganisert alt var. Jeg takker for pensjonerte sykepleiere og hjelpepleiere som stiller opp, med en slik vennlighet og hjelpsomhet mot alle. Ikke noe problem å få hjelp for en Parkinsons-pasient til å fylle ut de skjemaene som måtte fylles ut. En vennlig klapp på skulderen og stor forståelse for at det tar tid å få av seg skjorten, og hjelp til å knappe knappene etterpå. Slikt gjør inntrykk! Takk for at dere stiller opp som frivillige hjelpere!

Jeg er glad for at vi har en handlekraftig regjering som har tatt ansvar og våget å gjøre upopulære vedtak som har reddet mange, mange liv. Dødstallene hadde vært mye høyere uten. Takk til helsemyndighetene som viste ansvar og våget å si det som det var da de oppdaget problemene med en av vaksinene. Det viser hvor seriøse og ansvarsbevisste de er.

Det er mye å takke Gud for og det er mye å be for. Vår høyeste prioritet - fremfor alle ting - er å be for og velsigne våre myndigheter, sier Skriften. I stedet for å klage og kritisere burde vi takke og be og velsigne. 

Billedtekst: Statsminister Erna Solberg. Foto: Tore Sætre/Wikipedia

Ingen kommentarer: