fredag, april 09, 2021

En underlig drøm og et nytt ørnebesøk

I natt drømte jeg om en flokk med mennesker som satt benket rundt et bord. De samtalte med hverandre. De var i forskjellig alder. Blant de som deltok var en eldre kvinne. Få la merke til henne. Hun var blant de stille i landet. unnselig ville vi kanskje si. Enkelt kledd. Hun baar på en veske. Iløpet av samtalen åpnet hun vesken og bød på små kjeks. Eskene var åpnet, og det var bare å forsyne seg, sa hun. De fleste av de som satt rundt bordet takket høflig nei, mens noen var bryske og avviste den eldre damen. Andre igjen var tydelig flaue over i det hele tatt bli bydd noe av denne kvinnen. Det var under deres verdighet å snakke til henne, og i hvert fall å ta imot noe fra henne. 

Men de fantes noen få som med glede takket ja. Når de spiste disse kjekene fant de at de var riktig søte, og gode på smak. Så begynte de som hadde spist kjeksene å lyse og det boblet over av glede. Mens de som var blitt flaue over å ha blitt tilbudt noe av denne enkle, eldre kvinnen, fortsatte med å være flaue og de bryske forble bryske.

Da morgenen kom hadde jeg time hos en lege. På vei dit ba jeg: "Det hadde vært fint å se en ørn igjen!" På vei hjemover ser jeg ørnen komme. Den flyr rett foran bilen, så nært det er mulig å komme.

Dette ørnebesøket føyer seg inn i rekken av flere slike sterke ørneoooplevelser: 

Den største skjedde i Bergensområdet lørdag 20. april 2019 sammen med May Sissel, og våre gode venner: Solveig og Erling Thu.


På vei fra Bergen og til huset de bor i så vi en ørn. Den svevde majestetisk over bilen. På vei tilbake til hotellet hvor vi bor disse dagene vi er i Bergen, stanset vi bilen der vi så den første ørnen. Og da så vi en, to, tre, fire, fem, seks, syv - ja, du leste helt riktig! Syv ørner!

Det var helt fantastisk! Hvilken storslått naturopplevelse! Jeg har aldri opplevd noe lignende før. Jeg har sett ørner før, både i Norge og på Shetland, men bare en ad gangen.

Neste gang var 19.august 2020: Min sønn og jeg var ute på en kjøretur, da vi blir forbikjørt av en bil i stor fart. Vedkommende kjørte over et skravert felt i kjørebanen, så jeg måtte senke hastigheten kraftig, og rett etter at denne bilen var passert, fløy en stor ørn foran bilen vår! Så nært at den nesten berørte bilen vår!

Neste gang var 8.september 2020: Området jeg kjørte gjennom er slett ikke kjent for å ha noen ørner, så sannsynligheten var mikroskopisk. Men jeg ba nå likevel.

På tur til legen så jeg ikke noe til noen ørn, men jeg hadde ikke kommet så langt på hjemveien, før en ørn løfter seg fra et grantre hvor den satt! Det var overveldende! Så sterkt. Hvilken majestetisk fugl, hvilket kolossalt vingespenn og hvilken Gud vi har som bryr seg om å svare på en slik bønn. Dette er fjerde gangen jeg har ørneopplevelser som svar på bønn.

Så ble det stille, frem til i dag.

Ingen kommentarer: