torsdag, april 08, 2021

Profetisk: Kongene fra Østen forbereder seg - avtale mellom Iran og Kina


Den nylig inngåtte avtalen mellom Iran og Kina er spesielt interessant i lys av Åp 16,12 og v.16 som taler om "kongene fra Østen": "Den sjette engelen tømte en skål i den store elv Eufrat. Og vannet i den tørket bort, for at det skulle ryddes vei for kongene fra Østen... og han samlet dem på det sted som på hebraisk heter: Harmageddon."

Fra The Times of Israel datert 27.mars 2021 med tittelen, her i min oversettelse:

"Iran signerer stor 25 årig strategisk avtale - kan redusere USAs regionale innflytelse

Beijing vil investere 400 milliarder dollar i Iran i bytte mot olje, sier rapporten; avtalen vil styrke militære bånd og kan undergrave USAs innflytelse i Midt-Østen. 

Iran og Kina undertegnet lørdag en 25-årig strategisk samarbeidsavtale som adresserer økonomiske spørsmål samtidig med lammende amerikanske sanksjoner mot Teheran, ifølge iranske statsmedier. Avtalen, kalt Comprehensive Strategic Partnership, dekker en rekke økonomiske aktiviteter fra olje og gruvedrift til å fremme industriell aktivitet i Iran, samt transport og landbrukssamarbeid, ifølge rapporten. Ingen ytterligere detaljer om avtalen ble avslørt da Irans utenriksminister Mohammad Javad Zarif og den kinesiske motparten Wang Yi deltok i en seremoni som markerte begivenheten.

New York Times rapporterte at Kina vil investere rundt 400 milliarder dollar i Iran i bytte mot olje som en del av avtalen. De to landene vil også styrke militærsamarbeidet med felles trening, forskning og deling av etterretninger, heter det i rapporten.

Kina er Irans ledende handelspartner og var en av de største kjøperne av iransk olje før den amerikanske presidenten Donald Trump gjeninnførte omfattende ensidige sanksjoner i 2018 etter å ha avsluttet en multilateral atomavtale med Teheran. Avtalen som ble undertegnet lørdag kan undergrave USAs innflytelse over Iran før forventede forhandlinger og redusere amerikansk innflytelse i Midtøsten. Pågående amerikanske sanksjoner mot Iran kan imidlertid hemme dets handel med Kina til tross for lørdagens avtale.

Times-rapporten sier at Iran var forberedt på å være vert for direkte samtaler mellom Israel og palestinerne, og antydet videre at USAs innflytelse i regionen kunne avta.

"Vi tror dette dokumentet kan være veldig effektivt med å utdype" forholdet mellom Iran og Kina, sa talsmannen for Irans utenriksdepartementet  Saeed Khatibzadeh, og minnet om at pakten først ble foreslått under et besøk i Teheran av Kinas president Xi Jinping i januar 2016.

Xi og hans iranske motpart Hassan Rouhani ble enige om å etablere en veikart for "gjensidige investeringer innen transport, havner, energi, industri og tjenester."

"Irans regjering og folk strever, som de alltid har gjort, for å utvide forholdet til pålitelige, uavhengige land som Kina," sa den øverste lederen Ayatollah Ali Khamenei den gang og beskrev den foreslåtte samarbeidsavtalen som "riktig og rimelig."

Ingen kommentarer: