søndag, april 10, 2011

Watchman Nee's samlede verker tilgjengelig gratis på nett

På bloggen har du gjennom årenes løp blitt presentert flere artikler om og av Watchman Nee (bildet) Det kommer du fortsatt til å bli. Få mennesker har påvirket meg så sterkt teologisk som denne kinesiske husmenighetslederen. Hans undervisning om betydningen av Jesu blod og Jesu kors, forskjellen på ånd, sjel og legeme og Hans undervisning om Kristi kropp - menigheten - er unik. Heldigvis er flere av hans bøker oversatt til norsk, og mange er nok blitt glad i boken "Det normale kristenliv", som er en gjennomgang av de første åtte kapitlene i Romerbrevet.

Men det finnes så mye mer! Og takket være Internett finnes nå alt som er oversatt fra kinesisk til engelsk på en egen nettside! Watchman Nee skrev bare en bok: "The Spiritual Man". Alle de andre bøkene er laget på bakgrunn av hans muntlige undervisning gjennom mange år, som leder av "Den lille flokk" i Kina.

Du finner denne undervisningen her: http://www.ministrybooks.org/collected-works.cfm

Jeg legger også ut en fast link under "Interessante linker" på denne bloggen slik at det er lett å finne den igjen. Her har du god, solid bibelundervisning i mange, mange år framover!

Vi er noen venner som vurderer å oversette og utgi noe av dette på norsk. Hør gjerne fra deg om du er interessert i dette arbeidet.

4 kommentarer:

Geir sa...

Bare en kjapp kommentar: Siden det er avdøde Witness Lees organisasjon som har gjort dette, er det sikkert lurt å sammenligne de engelske oversettelsene herfra med engelske oversettelser av identiske bøker (der hvor dette forekommer) utgitt av Stephen Kaung.

Bjørn Olav sa...

Det er jeg helt enig med deg i. Men så vidt jeg vet finnes ikke disse bøkene tilgjengelig på nett.

Geir sa...

Du har nok rett i det. Det jeg mente, var at dersom man hadde papirversjonen av noen av disse bøkene (men da altså utgitt via Stephen Kaungs forlag Christian Fellowship Publishers) kunne det være greitt å sammenligne med nettversjonen fra Living Stream. Når det er sagt, er det mulig at jeg er altfor mistenksom mht Living Streams redelighet vedr. oversettelse fra kinesisk til engelsk.

Anonym sa...

Veldig flott med både presentasjonen av Watchman Nee på denne bloggen og nå også en henvisning til hans verker i vedlagte link. Skal bi flott å studere videre dette stoffet.
T.Leigre