fredag, april 29, 2011

Pavens blod fordelt mellom Italia og Polen og stilles ut permanent i Krakow

Ikke nok med at noen dråper pavelig blod er innekapslet i en lykkemedaljong som en kardinal har gitt til en italiensk racerbilsjåfør, nå er også blod fra pave Johannes Paul II også tatt vare på til utstillingsøyemed! Det er nesten så man ikke tror det er sant, men det er det.

Like før sin død i 2005 var pave Johannes Paul II inne til en medisinsk undersøkelse. I den forbindelse ble det tatt noen blodprøver av paven. Dette blodet er tatt vare på i fire ulike beholdere. To av dem er tatt hånd om av Stanislav Dziwisz, pavens landsmann og privatsekretær, som i dag er kardinal i Polen. De to andre beholderne er tatt vare på av nonner i et katolsk sykehus i Roma. De vil bli utstilt som en hellig relikvie under en høytidelighet førstkommende søndag, hvor Johannes Paul II blir kåret salig. Saligkåringen eller beatifiseringen kan være første skritt på veien mot helgenkåring.

Men det stopper ikke her. Hør bare: Det pavelige blod i Polen vil bli permanent utstilt på Den guddommelige nådes alter i Legikewniki ved Krakow.

I forbindelse med den såkalte "saligkåringen" 1. mai vil også pavens kiste bli stilt ut. Etter messen den dagen blir kisten stilt foran alteret i Peterskirken i Vatikanet. Der blir den stående til alle som ønsker det har fått be sine bønner mens de vandrer stille og sakte forbi.

Det er også opprettet en egen nettside med et eget webkamera som filmer pavens grav kontinuerlig.

Se også:
http://www.vl.no/kristenliv/article127028.zrm

1 kommentar:

Christian sa...

Fantastiskt!