fredag, april 22, 2011

Kristne kaller amerikanske politikere til ansvar for de fattige

Jim Wallis (bildet) er en mann med mot. Han er ikke politisk korrekt på noen måte, og er en tydelig røst i dagens amerikanske samfunn for de mange som opplever urett og hører med blant de maginaliserte, fattige og usette.

For tiden er han som mange andre amerikanere opptatt med budsjettet for 2012. Han snakker om det som et "moralsk dokument", og sammen med 36.000 andre - deriblant 28 medlemmer av kongressen - har han deltatt i en faste som nå avbrytes 1.påskedag. I et nyhetsbrev han sendte ut i går skriver han:

"Millioner av mennesker har hørt budskapet om at budsjettet er et moralsk dokument. Politikerne har begynt å føle presset fra de som tilhører troens fellesskap og som tror at vi ikke skal ballansere budsjettet på bekostning og på smerten til de fattige i blant oss."

Jim Wallis og mange med ham mener at budsjetett for 2011 har ført til svært vanskelige kår sårbare grupper i det amerikanske samfunnet. De store utgiftspostene til forsvaret er skjermet, mens bekjempelse av fattigdom både innen- og utenlands er kraftig beskåret.

"Vårt arbeid dreier seg om å være en stemme for 'disse mine minste'. I budjettet for 2012 får de fattige de enda verre... Men vi gir oss ikke," skriver Wallis som i sitt nyhetsbrev viser til hvordan uretten i det amerikanske samfunnet får fortsette:

Flyfabrikken Boeing Cooperation har hatt en profitt på 9,7 milliarder USD de siste tre årene, men betaler ingenting i skatt. General Electric rapporterte om profitt på 26,3 milliarder USD mellom 2006-2010. Profitten ble delt ut til de som har aksjer i selskapet. De betalte heller ingenting i skatt.

Mens de rike blir rikere blir suppekjøkkenkøene lengre og lengre.

Ingen kommentarer: