mandag, april 04, 2011

Baptistmenighet nær kjernekraftverket i Fukushima opplever Guds inngripen

For to uker siden måtte pastor Akira Sato evakuere medlemmene av baptistkirken i Fukushima (bildet), som bare ligger noen få kilometer unna kjernekraftverket Fukushima Daiichi. Spørsmålet er om de noensinne vil kunne vende tilbake til menighetslokalet, som ble bygget av amerikanske misjonærer lenge før kjernekraftverket ble bygget på 1960-tallet.

50 av menighetens 160 medlemmer møtes nå i en annet menighetslokale i Yonezawa, omtrent 60 amerikanske miles unna det ødelagte kjernekraftverket. Pastor Sato har skrevet dagbok for hver dag siden jordskjelvet og tsunamien inntraff med sin dødelige kraft 11 mars. I dagboken har pastor Akira Sato skrevet om noen av de Guds under menigheten har opplevd i denne trengselstiden. Et av medlemmene av menigheten fikk et hjerteinfarkt samtidig med at jordskjelvet fant sted, men var like i nærheten av sykehuset, ble operert og overlevde. Et kvinnelig medlem ble dratt av gårde av tsunamien, men klarte å svømme og komme seg i sikkerhet. Et annet kvinnelig medlem klarte å kjøre unna tsunamien, og fikk også stoppet bilen for å ta med seg en fremmed. Begge overlevde.

Flere av menighetens medlemmer arbeider på kjernekraftverket. Flere av dem risikerer nå livet for å stanse lekasjene.

Pastor Sato forundres over medlemmenes overgivelse og tro. Stadig får han tilbakemeldinger om at de setter sin lit til Herren midt oppe i tragedien. Et av medlemmene fortalte nylig om tre personer som hadde gitt sine liv til Jesus.

Ingen kommentarer: