søndag, april 17, 2011

Usbekisk baptist slått ned av politiet på åpen gate - gav barnebibel til arbeidskollega

1. april i år ble Galina Shemetova angrepet av en usbekisk politimann ved navn Vadim Kim utenfor sykehuset i Tashkent, hvor hun har vært til behandling. Med sykehuspersonalet som vitner ble hun slått i hodet og dratt inn i en politibil. Angrepet kom helt uten noe forvarsel og uten noen foranledning, men har sannsynligvis å gjøre med noe som skjedde sommeren 2010.

Da ble Galina Shemetova, som er medlem av en offisielt registrert baptistmenighet i Tashkent, bøtelagt for å ha gitt en barnebibel (bildet) til en kollega på hennes arbeidsplass. Dette ansees å være en kriminell handling. For denne "forbrytelsen" ble Galina Shemetova idømt en bot tilsvarende 50 ganger en vanlig månedslønn. 2.486.750 Som tilsvarer 7.930 norske kroner. Dette er umulig å kunne klare å betale for en vanlig lønnsmottaker.

Politimannen som slo ned og arresterte Galina Shemetova hevder han var i sin fulle rett til å gjøre det, da "Shemetova er en provokatør." I følge ham skal hun ha "veivet med armene"!

Baptistmenigheten Zarafshan Baptistkirke, som er en registrert menighet, ble også nylig stormet av politiet. De lette etter barnebibler, og har fått en advarsel etter at de gav en pengegave til et barnehjem.

Jeg oppfordrer bloggens lesere om å huske Galina Shemetova i våre forbønner.

Ingen kommentarer: