lørdag, april 23, 2011

Tragisk påskefeiring i Sevilla og San Fernando City

Det er tragisk å lese om påskefeiringen som hvert år feires i den spanske byen Sevilla, og enda mer tragisk er det som skjer på Filippinene.

I Sevilla i Spania tar det katolske brorskapet på seg masker (bildet) og tusenvis av mennesker går i det ene opptoget mer forseggjort enn det andre. Hensikten er å gjenskape det som skjedde i Israel fra Palmesøndag til Langfredag. Det i seg selv er det ikke noe galt med. Det er målet med det hele som er tragisk: Marsjen er en kollektiv botsgang for å få tilgivelse for sine synder. Tenk å misforstå Bibelens budskap så til de grader som dette katolske brorskapet gjør! Om de som deltar bare hadde fått lese hva Bibelen sier så hadde de forstått at en slik botsgang ikke har noen hensikt lenger! Guds ord sier:

"Ikke med blod av bukker og kalver, men med sitt eget blod gikk han inn i helligdommen ÈN GANG FOR ALLE, og fant en evig forløsning. For så sant blodet av bukker og okser, og asken av en kvige, helliger til kjødets renhet når det blir stenket på dem som er urene, HVOR MEGET MER skal da Kristi blod - han som i kraft av en evig Ånd bar seg selv fram for Gud som et lyteløst offer - rense vår samvittighet fra døde gjerninger så vi kan tjene den levende Gud! Derfor er han mellommann for en ny pakt ..." (Hebr 9,12-15a)

Å tro at om man tar del i en prosesjon får sine synder tilgitt så er det ikke bare en totalt avsporing fra det Guds ord sier, nemlig at Jesus tilveiebrakte syndernes forlatelse ved sin død på korset. Det er også en blasfemisk handling fordi den nuller ut Jesu forsoning og gjør den til intet.

Og om målet med påskeprosesjonen i Sevilla er grotesk så er den enda mer forferdelig i San Fernando City på Filippinene hvor mennesker slår sine rygger til blods med pigger festet til tau, og lar seg korsfeste.

Alt dette er utslag for èn ting: Manglende bibelkunnskap! Behovet for å gi folk muligheten til å lese Bibelen selv, og gi dem god innsikt i hva Guds ord lærer gjennom solid bibelundervisning er ikke blitt mindre med årene. Det gjelder det katolske Spania såvel som det katolske Filippinene, som ellers i verden hvor uvitenheten om hva Gud har sagt i sitt ord er påtagelig stor.

Se også:

http://www.vl.no/helg/article126266.zrm

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=257660

1 kommentar:

Broder i Kristus sa...

Takk for at du tar opp denne selvpining som ikke har noe med Jesus å gjøre. Det er en hån mot den lidelsen Han fikk for oss som han ikke fortjente eller gjorde for han selv. Må Gud tilgi dem deres onde gjerninger.