fredag, april 29, 2011

David Wilkersons siste tjeneste handlet om foreldreløse og enker

Gary Wilkerson, sønnen til David Wilkerson, har skrevet et minneord om sin far som nettopp er blitt publisert. Jeg har forsøkt å oversette dette. Her kommer det frem ukjente opplysninger om David Wilkerson, blant annet om hans nye tjeneste: For foreldreløse barn og enker i noen av verdens fattigste land:

'For David sov inn, etter at han i sin levetid hadde tjent Guds råd.' (Apg 13,36)

På onsdag ettermiddag omkom min far, David Wilkerson, i en trafikkulykke. Vi sørger over tapet av en kjær far, trofast ektefelle og en hellig Guds mann. Min mor, Gwen, fars kone i 57, befant seg også i bilen, men vi er blitt fortalt at hun vil overleve.

Fars mer enn 60 år i tjeneste har influert livene til de som sto ham nær og utvidet til millioner av mennesker verden over. I dag føler vi et personlig tap, men på samme tid fryder vi oss over å vite at David levde livet helt og fullt, i det han adlyd Gud med hengivenhet og elsket Jesus radikalt.

Han var kjent for sin ubegrensede tro. Han trodde at Gud ville forandre livene til gjengmedlemmer og forvandle de mest desperate narkomane. Han trodde at en dynamisk menighet kunne reise seg i hjertet av Times Square, New York City. Han trodde han kunne bli en mann som elsket sin kone og sine barn på en god måte. Og det gjorde han.

Pappa var ikke opptatt av fanfarer, applaus eller seremonier. Han takket nei til invitasjoner fra verdens ledere men ville gi alt han eide til for å støtte en fattig foreldreløs eller enke i nød.

Lik kong David i Den gamle pakt tjente pappa Guds hensikt i sin levetid. Han preket med kompromissløs lidenskap og ubøyelig nåde. Han skrev med forunderlig innsikt, klarhet og overbevisning. Han løp sitt løp godt og når hans arbeid var fullført ble han hentet hjem.

Jeg tror ikke min far ville ha vært en god pensjonist. Jeg tror ikke han ville ha sittet i gyngestolen og mimret over det som hadde vært. Jeg tror at Jesus som visste dette på en nådefull måte kalte ham hjem.

Pappas siste tjeneste på jord var å være advokat for de fattigste av de fattige og skaffe til veie nødhjelp for sultne barn, foreldreløse og enker. Etter å ha grunnlagt Teen Challenge og Times Square Church forsøkte han å brødfø sultne barn i noen av de verdens mest fattige land. I dag redder "Please Pass The Bread" tusenvis av barn gjennom 56 ulike program i åtte land.

Lik kong David i Den gamle pakt, etter å ha tjent Guds hensikter, døde han. Jeg vet at om pappa var i stand til å oppmuntre deg med sine ord i dag, ville han invitere deg til å gi alt til Jesus, elske Gud inderlig og gi bort deg selv til de trengende.

Arbeidet han begynte overlever ham. Vi kan alle attestere hvordan han har influert oss - ikke bare gjennom hans forkynnelse, det han skrev, og grunnleggelsen av verdensforvandlende tjenester, men gjennom sin kjærlighet, hengivenhet, medfølelse og evne til å tenne en tro på enda større ting.

Ingen kommentarer: