tirsdag, april 26, 2011

Utbredt bibel-analfabetisme blant kristne

David Platt (i midten på bildet), forfatteren av bestselleren "Radical" som handler om radikalt disippelskap, er med i en stor aksjon i USA for å få flere til å lese Bibelen regelmessig. 15.-16.april ble det holdt en konferanse på Union University i Jackson Tennessee med tittelen "Les Bibelen for livet", og her kunne George Guthrie (til høyre på bildet) vise til en ny undersøkelse for de 700 deltagerne:

"Hvert år selges det 25 millioner eksemplarer av Bibelen i USA. Ni av 10 hjem i vårt land har en Bibel hjemme. Mer enn 400 millioner Bibler distribueres gjennom ulike selskaper. Men til tross for dette: Kun 16 prosent av de som går fast til gudstjeneste leser Bibelen daglig og 25 prosent av disse leser ikke Bibelen i det hele tatt."

"Dette betyr," la Guthrie til, at "bare 50 prosent av de som kommer inn kirkedørene våre regelmessig leser Bibelen sporadisk, kanskje en eller to ganger i måneden. Kun 37 prosent av de som går i kirken sier at det å lese og studere Bibelen har utgjort noen avgjørende forskjell i livene deres. Bare 37 prosent!"

Denne alarmerende bibelanalfabetismen har fått Guthrie til å skrive en bok om hvordan man kan lese Bibelen med utbytte. Boken "Les Bibelen for livet" ble nylig utgitt og man håper at den på en praktisk måte skal hjelpe folk til å lese Bibelen og få utbytte av den.

Situasjonen er nok dessverre ikke annerledes i Norge. Også her finnes det en utbredt bibelanalfabetisme.

Ingen kommentarer: