tirsdag, april 12, 2011

Kom, bli, gå!

I går ble jeg minnet om noe Henri Nouwen (bildet) sa i forbindelse med en tale han holdt i Toronto. Det er den anglikanske presten og forfatteren Russ Parker som nevner dette i sin bok "The Wild Spirit". Russ Parker skriver:

"Nouwen sa: Jesus kaller oss ikke og så sender Han oss ut."

I første omgang høres jo dette ut som om Henri Nouwen tar feil. Men så skriver Parker:

"Husker du beretningen fra Markus-evangeliet hvor vi kan lese om at Jesus kaller sine første disipler? 'Han gikk så opp i fjellet. Der kalte han til seg dem han selv ville, og de kom til ham. Han tok ut tolv som skulle være sammen med ham, og som han kunne sende ut for å forkynne." (Mark 3,13-14) Nouwen understreket at misjonsmodellen til Jesus var denne: kom, bli, gå!"

Så legger Russ Parker til for egen regning:

"Dessverre har vi fokusert på det å komme og gå mens vi har oversett betydningen av bare det å være med Jesus i fellesskap og vennskap."

Vi trenger å vokse inn i denne relasjonen og ut fra denne relasjonen tjene den Herre Jesus med våre liv. Da - først da - vil vi bære frukt og frukt som varer. En slik relasjon gjør oss i stand til å lytte og få del i det Herren vil at vi skal gå videre med.

1 kommentar:

Gunnar Skeid sa...

Dette innlegget syntes jeg veldig godt om, og er 100% rett, etter min egen erfaring. Du inspirerte meg til å skrive et eget blogginnlegg om dette her.

Ha en velsignet dag!