torsdag, april 28, 2011

David Wilkersons siste ord før hans død

Rettelse: Jeg har oversatt feil. Det skal være en semitrailer og ikke en traktor som Wilkerson kolliderte med. I USA kalles ofte trekkvogna tractor og hele vogntoget tractor trailer. Så derfor ble det nok et kraftig sammenstøt.

I følge CBN News er det uklart hva som forårsaket at David Wilkerson kom over i feil kjørebane, kolliderte med en møtende traktor og ble momentant drept sent onsdag kveld. Ulykken skjedde på U.S 175. Wilkerson kjørte østover sammen med kona Gwen da ulykken inntraff. Sjåføren av traktoren forsøkte å unngå kollisjonen, men det var for sent. Gwen Wilkerson er kritisk skadd og ligger på intensivavdelingen ved et sykehus i Tyler, Texas. David Wilkerson ble 79 år gammel, og etterlater seg kona, fire barn og 11 barnebarn.

Samme dag som han døde postet David Wilkerson en artikkel på sin blogg. Artikkelen bærer tittelen: "When All Means Fail". Her oppmuntrer han de som står foran vanskeligheter om å holde fast ved og stå sterke i troen. Det er forunderlig å lese noe av det aller siste David Wilkerson skrev:

"Til alle de som går gjennom dødsskyggens dal: Gråten vil vedvare gjennom noen mørke, grusomme netter, men i mørket vil du snart oppleve å høre Faderen hviske: Jeg er med deg. Mine kjære: Gud har aldri sviktet men handler i godhet og kjærlighet. Når alt ser ut til å gå galt svikter aldri Hans kjærlighet. Hold fast ved din tro. Stå fast på Ordet. Det finnes ikke noe annet håp i denne verden."

Vi er mange, mange som har mye å takke Gud for når det gjelder David Wilkersons rike tjeneste. For de 8000 medlemmene av Times Square Church er det hans gedigne, grunnsolide bibelundervisning og djupe omsorg som pastor som har ført dem nærmere Jesus. For millioner av andre er det gjennom hans undervisning på nettet og hans bøker som har inspirerert oss og ikke minst utfordret oss til å bli seriøse med Gud, Hans Ord og Hans rike.

Selv ble pastorseminaret i Oslo med David Wilkerson og hans sønn av avgjørende betydning for mitt liv og min tjeneste. Etter det ble det et nytt alvor over det hele, en sterkere innvielse til å tjene Herren livet ut.

For andre ble Teen Challenge - Wilkersons arbeid blant narkomane - livredningen.

I dag er kristne verden over i sorg over at en Guds mann er gått bort. David Wilkerson var en vekter på muren. Han hadde et profetisk skarpsyn som få andre og tydet tidens tegn på en måte som var troverdig og vekkende. Det er underlig å se hvordan profetiene i boken "Visjonen" steg for steg har gått i oppfyllelse. Når den kom ut ble Wilkerson kritisert skarpt. I dag ser vel de fleste at Wilkerson hadde rett.

Når jeg hørte om hans død kom jeg til å tenke på beretningen fra 2.Kong 2 om Elia som gikk hjem til Gud i en ildvogn:

"Mens de så gikk og talte sammen, kom det brått en ildvogn og ildhester og skilte dem fra hverandre. Og Elia for i stormen opp til himmelen." (v.11)

Det er ingen tvil om at David Wilkerson nå er hjemme hos Gud, men i en tid som vår hadde vi så sårt trengt ham her på jorden.

Se også:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=258238

http://www.vl.no/folk/article126817.zrm

3 kommentarer:

Nils Gudmund sa...

Et sjokk. Han har betydd mye for meg og. Og han holdt på en måte kristenverdenen i nakken. Spesielt den amerikanske. Han var en pådriver der for nøkternhet når de drev med overdrivelser og eksesser.

Kjetil sa...

Jeg har aldri våknet så raskt før som da jeg mottok denne nyheten grytidlig i dag morges. Dette er uendelig trist. Nå som vi hadde trengt ham mer enn noen gang.

Han hadde en pause fra tjenesten fordi Gwen var syk og han var hennes eneforsørger.

Roar Storleer sa...

Det var med stor sorg jeg mottok på mail i dag beskjeden om at David var blitt drept i en trafikkulykke. Jeg måtte ut å sette meg å ha en prat med min Himmelske Far. David har betydd så uendelig mye for meg i mitt 31 årige kristenliv, men spesielt de siste 6 år hvor jeg har vært igjennom en lang og tøff periode. Davids prekener og daglige andakter som jeg mottok på mail har betydd så uendelig mye for meg.Jeg gledet meg hver dag til disse Himmelske innsprøytningene. Han malte så vakkert, inspirert av DHÅ GUDs enorme omsorg, kjærlighet og trofasthet. Disse har bl.a. vært med å sette meg i fullstendig frihet og ført legedom og helse inn i mitt liv. Jeg er så bra som jeg aldri har vært, og Jesus betyr alt for meg!
Nå er Davids røst stilnet, men hans forkynnelse vil fortsatt lyde over den hele jord. Men du hvor vi fortsatt hadde trengt din røst i den tid vi lever i.
Borte fra legemet, men hjemme hos Herren. Høyt elsket og dypt savnet.
Takk for alt du ga meg David!