torsdag, april 28, 2011

Kroatiske baptister setter fokus på det personlige bibelstudiet


Det er interessant å merke seg at både russiske og nå kroatiske baptister ønsker å løfte fram betydingen av å lese Bibelen dette året! Mens bibelinteressen er for nedadgående i vest, satser østeuropeiske baptister på en fornyet interesse for Bibelen og det personlige bibelstudiet. Det skjer både i Russland - som jeg har skrevet om tidligere på bloggen - og nå i Kroatia.

15. april arrangerte baptistmenigheten i Crikvenica et dagsseminar med tittelen "Tid med Bibelen". Deltagerne på seminaret kom fra Umag, Porec, Clays, Krapina, Zagreb, Rijeka, Rab og andre deler av Croatia. En av de som underviste på seminaret var Giorgio Grlj som er pastor for baptistmenigheten i Rijeka. Gjestetaleren var Karin Rudies Aidlingena (til høyre på bildet) fra Tyskland. Hun foreleste over de elleve første kapitlene fra 1.Mosebok. Forelesningen ble så godt mottatt at den vil utgis som et eget hefte senere i år.

På seminaret var det også avsatt tid til en personlig stille stund, og siden været var så godt var det mange som nøt vårdagen ute langs den nydelige kysten av Crivenica og Selce. På kvelden var det en samling for alle deltagerne med lovsang til blant annet harpe! Det hele ble avsluttet med nattverdfeiring.

Dagseminaret var så vellykket at det vil gjentas til vinteren på samme sted.

Ingen kommentarer: