onsdag, april 13, 2011

William MacDonald - en rollemodel for en Jesu etterfølger, del 2

Man forventer ikke å finne en økonom utdannet ved Harvard Business School boende i en og samme enkle blokkleilighet i mer enn 34 år. En slik person tenker man seg vel boende i en flott enebolig i et stille strøk, ikke i blokk med ett soverom i en travel handlegate. Men den verdenskjente bibellæreren William MacDonald (bildet) levde så enkelt.

Ringeklokka utenfor blokken med navnet til William MacDonald er nå skiftet ut. Ikke bare på grunn av at han har flyttet hjem til Gud, men fordi den var helt utslitt etter alle som hadde ringt på døra hos ham gjennom de årene han bodde her. William MacDonald var en svært gjestfri mann. Alle som om ble hilst med et godt håndtrykk. Kjente han deg fikk du en god klem. De som kjente ham sa at William MacDonald med årene bare ble mer og mer varmhjertet og sympatisk. De sa han lignet på Jesus!

Noen få kvartaler unna blokken han bodde i finner vi Fairhaven Bible Chapel. Her dag gikk han dit, hilste vennlig på kontorpersonalet og begynte å gjennomgå dagens post. Han hadde hjulpet til med å starte Discipleship Intern Training Program, og underviste i denne sammenhengen i mer enn 21 år. Skarer av mennesker kom til tro på Jesus gjennom dette programmet. Det ble mange brev å svare på.

Når du kom inn i blokkleiligheten hans passerte du et lite kjøkken uten vindu på venstre side. Mens andre bruker tusenvis av kroner på å pusse opp kjøkkenet var kjøkkenet til William MacDonald det samme alle disse 34 årene. Det fantes en ovn der, en vask, et kjøleskap og et lite hjørne hvor man kunne lage maten. "Det er akkurat passe," sa han når noen spurte om det ikke var lite. Han likte å lage mat for seg selv og sine gjester. Han serverte alltid full middag med dessert. Hvis det finnes en egen belønning for enslige som er gode på gjestfrihet i himmelen, så burde William MacDonald være en god kandidat for å få denne!

Etter middag ble gjestene invitert inn i stua, hvor det stod to gode lenestoler. Der ble de så servert tea. Men før du kom så langt plasserte William MacDonald en liten bunke med kort. Om du tror dette var spillekort, tar du feil. Etter middag ba han sine gjester om å trekke et av disse kortene og lese teksten på dem. Det var selvsagt et bibelvers. Så ba William MacDonald deg om å fortelle hvor i Bibelen dette stod. Dette var en fin måte å føre samtalen inn på åndelige emner.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: