søndag, september 16, 2007

Alt for Gud



En meditasjonstekst av broder Charles av Jesus har utfordret meg i dag. Broder Charles av Jesus, som gav sitt liv for å nå en muslimsk stamme i Sahara med evangeliet, tar i denne meditasjonen utgangspunkt i Jesu ord i Matt 6,33: ”Søk først Guds rike og hans rettferdighet, så skal dere få alt det andre i tillegg.” Her er hva broder Charles av Jesus skriver:

La oss søke Gud, bare Gud, og søke Guds vilje, Guds beste, hva som er til glede for Gud, hva som er til nytte for Gud, hva som er det fullkomne og som forherliger Ham mest. La oss bare se på Ham, se til at Han får ære og at Hans vilje skjer, og gå veien rett framover. La oss ikke ha øye for de skapte værelser, ikke i det hele tatt, verken oss selv eller andre: Bare Gud, bare Gud – hva vil Han med oss? Hva er det fullkomne under de rådende omstendigheter? Hva ville Jesus ha gjort? La oss så gjøre det. Uten å bekymre oss for noe mer, uten å spørre oss om det kommer til å være bra for vår sjel, ja om det skulle være bra for vår kropp. Det er til nytte for Gud, og Hans vilje, Jesus ville ha gjort det slik, og dermed er det nok. Må vi samvittighetsfullt og helhjertet og ved alle tilfeller søke det som mest forherliger Gud, må vi søke Hans vilje og gjøre den. Må det verken være vårt åndelige ve og vel eller vårt materielle behov som opptar vår interesse. Ikke heller vår nestes. Alt hva vi behøver for sjelen og alt som virkelig er bra for kroppen kommer vi å få på kjøpet. La oss bare søke Gud, bare Hans beste, bare Hans ære, bare tjene Ham, så kommer vårt og vår nestes beste å bli gitt oss av vår gode Herre og Mester.

At vi gjør det slik er rettferdig. Treet bærer frukt for sin Herre. Alle livets øyeblikk, hele vår tilværelse, alt hva vi gjør, de frukter som vårt liv bærer tilhører Skaperen og Forløseren. Og hvor vel skulle det ikke rekke med bare Hans godhet i det tilfelle at vi ikke skulle eie Hans Ord, for å garantere at en så god Herre, ikke skal la sin tjener savne, hva han behøver, som uten forbehold vier seg til Hans tjeneste, heller ikke denne tjeners familie eller åndelige brødre.

Ingen kommentarer: