fredag, september 07, 2007

Norges Kristne Råd ut mot kjønnsnøytral ekteskapslov



Avisen Vårt Land kan bringe virkelig gode nyheter denne fredagen! Norges Kristne Råd går nå samlet ut mot regjeringens forslag til kjønnsnøytral ekteskapslov. Dette innebærer at Den norske kirke og så godt som hele bredden av norske kirkesamfunn, fra Oslo Kristne Senter og pinsebevegelsen til ortodokse og katolske kirker, protesterer samlet mot lovforslaget. Med andre ord: All god grunn til å prise og takke Herren vår Gud denne fredagskvelden! I uttalelsen fra Norges Kristne Råd heter det: «Regjeringens arbeid med å endre ekteskapslovgivningen i Norge rokker ved grunnleggende tradisjoner og oppfatninger om hva ekteskap er i vårt samfunn. Vi har vanskelig for å se at det forslag som nå fremmes, er underlagt en så bred og grundig arbeidsprosess at det kan fremstå som begrunnet. Det gjelder både de prinsipielle og de praktiske sider ved dette forslaget».

Fra før av er det kjent at også Kirkerådet slakter regjeringens lovforslag. «Kirkemøtet vil understreke at sakskomplekset er mangelfullt utredet, og at det derfor ikke er grunnlag for å fremme saken for Stortinget», heter det i utkastet til høringsuttalelse som Kirkerådets sekretariat har utarbeidet.

Det er derfor ikke sant at det bare er noen kristenfundamentalister som går imot den kjønnsnøytale ekteskapsloven. Uttalelsene fra Norges Kristne Råd og Kirkerådet burde få enkelte liberale kristne til å tenke seg om. De har slett ikke den støtten blant kristne som de kanskje tror de har. Som Norges Kristne Råd sier:

«Vi erkjenner samfunnets behov for å gi homofile par mulighet til gode juridiske rammer for sitt samliv. Det er imidlertid uheldig og unødvendig at dette gjøres på en måte som innebærer en grunnleggende endring i forståelsen av hva ekteskap er», heter det i høringsuttalelsen som NKRs styre nå oversender til Barne- og likestillingsdokumentet. (Foto: Vårt Land)

10 kommentarer:

Ivar Kvistum sa...

Norges kristne råd uttaler:

"Vi erkjenner samfunnets behov for å gi homofile par mulighet til gode juridiske rammer for sitt samliv."

Slutter du deg til dette, Hansen?

Bjørn Olav sa...

Nei, jeg gjør ikke det, men jeg respekterer at NKR kommer med denne uttalelsen. Jeg støtter verken partnerskapsloven eller den nye kjønnsnøytrale ekteskapsloven. Som kristen kan jeg ikke støtte noe som Guds ord så klart går imot. Jeg kan heller ikke forstå annet enn at den partnerskapslov vi har idag, varetar de homofiles krav, med unntak av kravet om adopsjon.

Ivar Kvistum sa...

Så når Norges kristne råd avgir en uttalelse som innebærer en aksept av partnerskapsloven, går Norges kristne råd i realiteten mot Guds ord, slik du ser det?

Bjørn Olav sa...

Jeg svarer for mitt syn, NKR for sitt. Det jeg synes er mest interessant er at Norges Kristne Råd samlet går imot den nye kjønnsnøytrale ekteskapsloven. NKR representerer tross at flertallet av kristne menigheter. Dette viser at det er bred enighet blant de kristne i Norge, om å avvise denne loven.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Kampen mot kjønnsnøytral ekteskapslov drives av de samme miljøene som også kjempet mot partnerskapsloven. Det var jo den gang KrF sin store sak. Grunnen er jo, som vi alle skjønner, den som Bjørn Olav selv viser til. Guds vilje skal gjennomføres enten folk vil eller ikke.

Og utvalget av kristnes kampsaker er påfallende. Det er jo ikke slik at man ønsker å lovfeste et hvert kristent ideal. SElv om Jesus sier at ingen kan være hans disippel uten å opppgi alt han har, så har vi ingen kristen pressgruppe eller parti som vil bruke skattesystemet til å gjøre folk eiendomsløse til fordel for de fattige.

Når det gjelder nødhjelp lar man det være opp til hver enkelts samvittighet. PÅ 70-tallet, da kristensosialistene benyttet profeten Amos i forsøk på å kalle til økonomisk utjamning, ble de kalt ugudelige kommunister, altså det verste skjellsordet man hadde under den kalde krigen.

Det er interessant å sammenligne kristnes kamp på disse to arenaer, samliv og penger. Det skal vel godt gjøres å tro at det bare er nidkjærhet for Jesus som er drivkraften!

Ivar Kvistum sa...

Ja, NKR representerer et flertall av kristne menigheter. Og for oss "gudløse" på den andre siden, er det jo svært oppmuntrende at rådet nå snakker anerkjennende om partnerskapsloven, i hvert fall lovens intensjon som er å gi mulighet til "gode, juridiske rammer for samliv".

Det viser at de klassiske mekanismene er i virksomhet her også. Når det bare får gått noen år, forskyves innslagspunktet for vranglæren, i sak etter sak.

Kan du se for deg at NKR hadde erkjent det samme behovet for gode juridiske rammer da slaget om partnerskapsloven sto? Nei, selvsagt ikke. Den gangen var det den som påkalte vreden og som var erklært som et bombesikkert endetidstegn.

Derfor kan vi trygt fastslå med stor sannsynlighet: Om ti år aksepterer hovedtyngden av kristennorge homoekteskap, med den samme selvfølge som man i dag aksepterer at skilte får gifte seg igjen eller at kvinner får bli prester og predikanter.

Man ligger stort sett ti-tyve år etter "tidsånden" i etisk og kulturell utvikling. Problemet er bare all lidelsen, all utstøtelsen og alle konfliktene denne forsinkelsen skaper.

Til ingen nytte. Velkommen etter.

Bjørn Olav sa...

Jeg ser poenget ditt, og er for en gangs skyld enig med deg. Derfor har jeg da også sagt hvilket standpunkt jeg selv har tatt. Det står jeg for.

Anonym sa...

Her skriver Kvistum noe som er en historisk sannhet:

"Derfor kan vi trygt fastslå med stor sannsynlighet: Om ti år aksepterer hovedtyngden av kristennorge homoekteskap, med den samme selvfølge som man i dag aksepterer at skilte får gifte seg igjen eller at kvinner får bli prester og predikanter."
--------------

Slik var det da man innførte kvinnelige pester i sin tid også. De liberale fikk gjennomslag for å forkaste Guds Ord på dette området, og de konservative lot seg overkjøre.

I dag ser vi at det i stor grad er de kvinnelige pestene som står i spissen for å innføre stadig nye "sannheter" som bryter med Guds Ord. Og slik vil det forstette. Når det blir helt vanlig med lesbiske og hmoseksuelle prester vil det dukke opp nye grupper som igjen krever å få gjennomslag for nye ubibelske krav. Og de vil argumentere akkurat slik man gjorde da man krevde likestilling og "kjønnsnøytalitet". Og slik vil det forstette.

Det ser ut som om det ligger en automatikk i dette. Når man først bryter med det Bibelen lærer på en grunnleggende måte, slik man gjorde da man f.eks innførte likestilling, så slipper man på en måte taket. Folk faller bort enten man vil eller ikke.

Det vi ser i dag er nok bare naturlige konsekvenser av kompremissenes tidligere synder.

Det sies at musene forlater et skip før det legger ut på sin siste ferd.

Selv føler jeg meg ofte som en slik mus. Jeg ser meg om etter et nytt skip.