onsdag, januar 02, 2008

Barbarisk og avskyelig!


Det iranske regimet viser for all verden sin barbariske brutalitet ved henrettelsen av Raheleh Zamani (bildet), en 27 år gamle tobarnsmor ved morgengry i dag. Raheleh Zamani ble hengt i Evin-fengslet i Teheran, etter at hun ble dømt for drapet på sin mann for to år siden. Hennes ektefelle skal ha vært svært voldelig mot henne. Menneskerettighetsforkjempere har lenge forsøkt å få dommen omgjort, men for døve ører. Jeg forsvarer på ingen måte det Raheleh Zamani har gjort seg skyldig i, men det er et åpent spørsmål om hun noensinne fikk hjelp i sitt ekteskap. Ved å fullbyrde henrettelsen av tobarnsmoren, viser disse islamistene hva sharialovgivningen virkelig innebærer. Regimet i Iran har vist det ved å forfølge, torturere og drepe oposisjonelle, homoseksuelle, kristne, jøder og andre. Dette må vi protestere åpent imot! Jeg er litt forundret over å se hvor få bloggere som er opptatt av denne siden ved det iranske samfunnet.

29 kommentarer:

Anonym sa...

Dette minner meg egentlig om paradokset mange kristne lever med.

At vi ikke alltid kjenner igjen vår "nytestamentlige Gud" med den Gud som kommer til utrykk her.

For i Israel under Guds pakt med Noah ville saken vært klar:

"Når noen utøser menneskeblod,
skal hans blod bli utøst av mennesker;
for Gud skapte mennesket i sitt bilde."

Under denne pakt ville altså Guds folk gjort dette vi her ser i Guds navn.


Missforstå meg ikke. Jeg sier ikke at det ikke finnes svar i evigheten som ender med en god Gud, bare at de fleste av oss heller velger å ikke kontemplere så mye over visse deler av GT, og i den grad vi gjør det så henter vi kun ut den overordnede åndelige betydningen som gjerne er positiv, og god.

Jeg kjenner ihvertfall ikke til noen predikant som ikke i en eller annen grad rett og slett velger å ikke forholde seg så mye til F. eks barnedrap på bakgrunn av en kommentar om manglende hårvekst.

Jeg tror jeg aldri har hørt en oppbyggelig tale om denne teksten.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Ja, sånn går det når man vil styre samfunnet etter religiøse lover og sette hensynet til gud over hensynet til mennesket - nøyaktig den prioriteringen norske kristenfundamentlister opererer etter også.

Det er bare den europeiske, humanistiske arven som hindrer kristne i å opptre på nøyaktig samme måte som prestestyret i Iran. En arv som demoniseres ikke minst på denne bloggen.

Se på USA: Er ikke kristne fundamentalister de fremste til å forsvare dødsstraff?

Anonym sa...

Vil ikke akkurat kommentere denne artikkelen for den trenger egentlig ikke kommentar.
Det jeg ville si er at jeg oppdaget denne bloggen i går kveld og jeg synes at den er "steikje" bra.
Håper at det kvalitetsnivået som er vil holde seg leeenge fremover.

Anonym sa...

"fundamentalist" er egentlig et ubrukelig ord da det både benyttes om militante som er villige til grusomheter jeg ikke en gang vil bekskrive, og pasifister som vier all sin tid til de fattige og utstøtte.

Den ene er egentlig ikke mer fundamentalist enn den andre. Men det er totalt forskjellige fundamenter.

Slik sett er jo likestillinger av alle fundamentalister til å være av samme vesen en løgn.

Det er tvertimot store vesensforskjellger på forskjellige fundamentalister.

Det ER en reel forskjell på om fundamentalisme driver til godt, eller ondt.

Ondt og godt er heller ikke relativt slik enkelte ser ut til å tro selv om vår evne til å se den objektive sannhet er mangelfull.

Relativismen er faktisk et av det moderne samfunns største trusler.

Vi må ikke forveksle vår manglende evne til å fullt ut se, og forstå den objektive sannhet med at den ikke eksisterer.

Denne vesenforskjellen mellom fundamentalister står selvsagt ikke bare mellom religioner, men også innad i hver enkelt religion.

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Det er interessant å legge merke til at de eneste bidragene den "anonyme" med tilholdssted Oslo, med domene navn Chello.no og med IP adresse: 84.215.176, kommer med på denne bloggen er angrep. Og som dette særdeles usaklige angrep. Her oser det av fordommer, forsøk på båssetting, og selvsagt med alle honnørordene. Det er også interessant å merke seg at han i stedet for å ta opp drapet på en tobarnsmor, må benytte anledningen til angrep på denne bloggens eier. Men jeg er blitt ganske vant til det fra denne "anonyme".

Men hvorfor behøver IP 84.215.176 å opptre anonymt. Tør han virkelig ikke å stå frem med sine meninger med fullt navn? Akkurat heltemodig er det ikke.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Med sin siste kommentar, som pga sitt sjikanøse og injurierende innhold er slettet, har "anonym" avslørt hvem han er. Vedkommende er utelukket fra denne bloggen, og vet det.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Hansen! Jeg synes du er fryktelig feig som ikke kan akseptere andres meninger her enn det du selv liker å høre. Hvorfor har du blogg i det hele tatt? Du kan jo like gjerne gjøre den om til en fanside av deg selv. Eller så kan du jo joine kristenbloggen som jo er selverklærte i himmelrik og som nærmest tråkker over lik for sine meninger.
Du viser ditt sanne jeg når du er så sykelig opptatt av å oute deltagere på bloggen her og til og med legge ut IP adresser - har selv opplevd at du har gjort det - for så å ta fra de samme menneskene retten til å forsvare seg. Du kaller det sjikane og personangrep - og du setter ut løgner om meg om innlegg du ikke kan bevise at jeg har skrevet.

Du som kaller deg en troende vet vel også da at det er en Gud som ser hva det er du holder på med. Slutt med syndene dine du også Hansen - eller la vær å gi korreks til andre! Selvfølgelig blir dette også slettet men du leser det nok og det er nok for meg. Dessuten står jeg for ordene mine.

Skal du ha IP - adressen min?

sinna hilsen fra kjellemann

Anonym sa...

Kjære Kjellemann! Spar bloggen for dette. Det nærmer seg kategorien hærverk. Skjønner at du har mye sinne i deg, men dette er da ikke måten å få det ut på! Det er heller ikke klokt å bruke slik språkføring når man skal diskutere med noen eller legge fram en sak. Det går bare ut over deg selv.

Hilsen
Thomas i S.

Bjørn Olav sa...

Det er helt feil, Kjell Morten, at jeg ikke aksepterer andres meninger. På denne bloggen finnes mange innlegg fra deg, og andre. Nå har jeg svart på dette spørsmålet fra deg mange ganger, synes jeg.

Det som ikke aksepteres er sjikane, personangrep, banneord. Du presiserer på din egen blogg at du heller ikke aksepterer personangrep eller sjikane. Du aksepterer heller ikke anonyme innlegg, med mindre du kjenner identiteten til den som skriver.

Vedkommende "anonyme", som skriver på bloggen her, hvis identitet er godt kjent, og som har fått klar beskjed om at han ikke lenger er velkommen til å kommentere, netttopp fordi han driver med sjikane, direkte personforfølgelse og kommer med injurierende påstander, respekterer ikke dette. Han fortsetter sitt råkjør. Både jeg og mange av bloggens lesere er grundig lei av dette. Jeg kunne ha stengt bloggen for kommentarer, eller gjort som deg - forhåndsgodkjent samtlige, men jeg har valgt å la folk også skrive anonymt, så lenge de holder seg innenfor det som er reglene for denne bloggen. Et sted går grensen.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Du bør legge merke til en annen ting også at jeg skriver at folk kan GODT VÆRE ANONYME når de kontakter meg på mail eller telefon hvis det er seriøse henvendelser.

Jeg har en wordpressblogg og jeg tror det er slik at man MÅ legge igjen en mailadresse. Dette kan ikke jeg styre tror jeg. Men kontakt meg gjerne anonymt Hansen. Men du trenger ikke fortelle meg flere ganger at jeg havner i helvete for det har du skrevet mer enn nok om her på bloggen som jeg har lest.

kjellemann

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Du gir nå dine lesere et inntrykk av at vi er fryktelig ille og at du må slette alt vi skriver. Videre vet ikke leseren om det er bare Ivar Kvistum som skriver innleggene som blir slettet eller om det er meg. Ikke alle innleggene som er slettet i denne posten kommer fra meg.

kjellemann

Anonym sa...

Jeg beklager Tomas at jeg ikke får svart deg for Hansen sletter mine innlegg.

kjellemann

Bjørn Olav sa...

Hold deg til de regler som finnes for denne bloggen, Kjell Morten, så er du velkommen til å skrive. Flere av dine innlegg slettes fordi de ikke gjør det. Jeg synes du kan respektere dette, hvis ikke har du jo din egen blogg, hvor du er fri til å skrive hva du vil. Denne bloggen tar på teologiske emner, og spørsmål i tiden ut fra et bibelsk perspektiv. Det vet du veldig godt. Du presiserer selv at du ikke er en kristen. Jeg respekterer ditt standpunkt, men da bør du også respektere det som denne bloggen står for. Du står jo helt fritt til å lese den, eller la være.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

Siden du ikke kan respektere bloggens regler, setter vi punktum her, Kjell Morten, for denne typen innlegg.

Du er hjertelig velkommen tilbake med kommentarer, så lenge du holder seg innfor de reglene som gjelder for denne bloggen, og som du styrer din egen blogg etter.

Anonym sa...

Takker for invitasjonen Hansen - men du kan få sitte inne i mørkehulen din selv. Hvorfor i all verden skulle jeg delta her når man risikerer å bli slettet for et godt ord. Jeg føler meg slettes ikke velkommen her og ordene dine oppleves overhode ikke som at du mener det. Du skiver det for å behage den lille fanskaren din som du deler hule med.

Se på bloggen min. Der legger jeg ut artikkelen du ikke ville la meg legge ut her fordi den er skrevet på et homofilt nettsted. Den handler om kristne homofile som er utestengt og hatet av andre kristne. Noen tar selvmord. Ganske mange tar selvmord - også her i Norge.

Så sover du sikkert godt for det du Hansen.

Bjørn Olav sa...

Denne artikkelen har vi også snakket om før, for ikke så lenge siden faktisk. Du gjentar ofte ting som jeg faktisk var svart på, som om du helt ser bort fra mitt svar. Hvorfor det egentlig? Jeg sa at jeg ikke gjengir artikler som i sin helhet er klippet fra andre medier, det er copyright på slikt. Forrige gang svarte jeg også at jeg anbefalte at du skrev din egen artikkel. Jeg sa også at du var velkommen til å legge den ut som kommentar på denne bloggen.

Jeg sa også at jeg ikke har særlig tiltro til nettsiden du hentet dette fra, fordi det er en propagandaside, hentet fra en side som nettopp promoterer en livsstil jeg mener er uforenelig med Guds ord. Det må lov å si det.

Og du - selvmord har jeg hatt veldig nært innpå meg. Jeg kjenner godt smerten rundt tapet av noen som har tatt sitt eget liv, flere faktisk. Ikke trekk så raske konklusjoner, Kjell Morten. Du kjenner meg ikke. Det oppleves faktisk veldig sårende og krenkende.

Anonym sa...

Som en som står familien Hansen nær, forstår jeg godt Bjørn Olavs reaksjon på det Kjellemann skriver godt. Det må oppleves veldig vondt å bli beskyldt for å være ufølsom overfor mennesker som tar sitt liv. Det Kjellemann sikkert ikke vet er at familien Hansen har opplevd dette svært nært, ved at et familiemedlem for noen år siden tok sitt eget liv. Vi bør være mye mer forsiktige med å si slike ting som Kjellemann gjør, fordi man kan komme i skade for å ramme andre i deres dype sorg, på en svært sterk måte.

Anonym sa...

Hansen og anonym: Og dette sier dere da uten å vite om JEG har vært utsatt for det samme. Hvis jeg nevner homofile som tar sitt eget liv så kaller dere det homopropaganda - og når det skjer dere selv da er det tragisk.

Selvmord er tragisk uansett hvem det skjer. JEG HAR ALDRI SKREVET NOE ANNET! Hansen har min dypeste medfølelse.

Men dere kristenfundamentalister må slutte å kalle andres liv for perverse, avskyelige osv. Slike ord og holdninger TAR liv. Det tar ikke bare liv men gjør mennesker svært ulykkelige. Les artikkelen min på min blogg "Når en kristen homo tar sitt eget liv". Dette skjer i Norge også. Det er dette jeg kjemper mot.

Anonym når du ber meg passe ordene mine så tror jeg nok du må si det samme til Hansen. Jeg skriver masse om selvmord på min blogg - og kjemper mot det. Så her brukte du uforsiktige ord selv før du kjente sjekket bakgrunn.

Bjørn Olav sa...

Kjellemann:

Jeg har ikke sagt at om man nevner selvmord blant homofile, så er det homopropaganda. Jeg har sagt at nettstedet Gaysir er en propagandaside for homofil livsstil. Forskjellen er ganske stor.

Jeg har aldri kalt din livsstil pervers. Jeg har sagt at homoseksuell adferd er synd.

Det er du som beskylder meg for å ha manglende empati med mennesker som sliter. Jeg har aldri beskyldt deg for noe lignende. Det er sterkt å lese slikt når man selv har opplevd at ens aller nærmeste har valgt å avslutte sitt liv, og har levd med sorgen, savnet og alle spørsmålene. Som pastor har jeg også opplevd dette på veldig nært hold.

Jeg forstår du er villig til å gå langt i ditt hat mot mennesker som tror på Bibelen som Guds evige og uforanderlige ord. Det gir dine ord, både på denne og din egen blogg sterkt uttrykk for.

Det kan jeg ikke gjøre noe med.

Anonym sa...

Jeg lærte ikke hate før jeg ble kjent med kristen fundamentalisme jeg. Men det er dette jeg hater - ikke de som tror på en Bibel og en Gud.

Du driver selv en propaganda Hansen og jeg skulle ønske du visste hvor mye ordene dine sårer og ødelegger for mennesker. Såvisst har du brukt ordene pervers og avskyelig om homofili. Kristenpropaganda ødelegger for folk - homopropaganda redder folk. Det er hele forskjellen. Dette nekter mange fundamentalister å innse. Les artikkelen "når en kristen homofil tar sitt eget liv". Fortell meg så om du tror at dette ikke skjer i Norge. Er du selv en del av dette i den grad at du er enig i hvordan kristne eks behandlet denne gutten som tok sitt liv?

Bjørn Olav sa...

Jeg tror ikke du vil finne et eneste eksempel på at jeg har brukt ordet "pervers" i denne sammenhengen, Kjell Morten. Men jeg har sikkert sagt at homoseksuelle handlinger er avskyelige i Guds øyne. Det sier Guds ord også.

Jeg har lest artikkelen, flere ganger. Den handler om minst to eller tre historier. To som fortelles, og en som ikke blir fortalt. Den andre siden - menigheten, eller menighetene, det gjelder, gis ingen anledning til å komme med sitt syn. Dessuten spekuleres det i årsakssammenhenger. For meg blir dette altfor spekulativt, og representerer et dårlig journalistisk håndverk.

At homofile tar sitt liv, er like tragisk som at hetrofile gjør det. Årsakene er mange, og sammensatte.

Anonym sa...

Det er et ordtak som sier: Tyven tror at hver menn stjeler.
Det er kanskje det samme med Kjell Morten. Han sier egentlig: Hver mann lyver. Men selvfølgelig ikke han selv.
Mvh: Birgir