onsdag, januar 16, 2008

Omvendelse går forut for vekkelse


Det er intensive dager her i Danmark. I går kveld ble alle talerne invitert til middag sammen med andre års studentene ved Internasjonal Apostolisk Højskole. Det var en fantastisk opplevelse på mange måter. En av de sveitsiske jentene hadde laget et meget spennende måltid, og mens vi spiste sammen lyttet vi til de flotte radikale ungdommene som fortalte om sine tanker for en fremtidig tjeneste i Guds rike. Som desert fikk vi lov å sitte ned, mens disse elevene bad og profeterte over hver eneste en av talerne. Det var en sterk opplevelse, med mange tårer. Fantastisk hvor konkret Gud er når det gjelder å oppmuntre og bekrefte. Det disse ungdommene profeterte over mitt liv, har jeg hørt gjennom andre som har profetert over meg, og det stemte til punkt og prikke. Og det helt uten at noen av dem kunne vite noe om dette på forhånd. I dag har vi vært sammen noen timer med pastorer og ledere fra Danmark, som er knyttet til Bedehus Danmark, et bønnenettverk som har medlemmer fra ulike kirkesamfunn. Vi som utgjør talerteamet delte med dem noe av det som skjer i de landene vi representerer, og etterpå samtalte vi om framtiden for det organiserte bønnearbeidet i Danmark. Det var veldig flott å være sammen med disse Guds menn og kvinner denne dagen.
I ettermiddag har jeg hørt på Rhonda Hughey (bildet) som kommer fra International Prayer House i Kansas i USA. Hun understreket sterkt betydningen av omvendelsen, som en forutsetning for vekkelse. Og da mente hun omvendelse som noe veldig praktisk, ikke bare som ord eller bønn, men som et genuint verk av Den Hellige Ånd i våre liv. Som noe som går veldig dypt. "Gud vil aldri øve vold på sin hellighet og bare gi vekkelse. Det er ikke slik at vi bare kan gjøre hva vi vil, og som vi vil, og likevel forvente Guds nærvær i blant oss. Har Gud blitt støtt av oss? Og hva er det som støter Ham, og gjør at Hans nærvær ikke lenger er i blant oss," spurte Rhonda Hughey blant annet. Hun snakket om Guds Ånd som ransaker våre liv, og som ofte reorganiserer det. Rhonda snakket også om at Gud arbeider på tre nivåer. 1. Det er snakk om en forberedelse for Hans nærvær. 2. Så kommer det hun kaller gjennombruddsnivået, som handler om et gjennombrudd av Guds påtagelige nærvær og som nr 3. Gjenopprettelsen. Disse tre punktene handler om bønn, vekkelse og forvandling. Og vi får ingen deler uten at vi virkelig gir oss til bønn. "Hva med en måneds TV faste;" spurte hun og la til: "Det ville virkelig vise om du mener alvor når du sier at du ønsker vekkelse mer enn noe annet. Det er en pris å betale og det er bønn og innvielse."

2 kommentarer:

Anno 2008 Nym sa...

Kjære Bjørn Olav

Det er så herlig når noen kan fortelle om utvilsomme møter med Gud, som det du forteller om personlige profetier som stemmer med tidligere profetier over deg. Da minnes vi Jesus, som sa at Han ikke skulle la oss være her som foreldreløse barn, men komme til oss. Slike opplevelser kan bære oss gjennom tunge dager, så vi ikke mister motet, men blir som et tre som er plantet ved rennende bekker, som ikke sørger i tørre år, og som ikke holder opp med å bære frukt for Herren.

Jer 17,7-8: "Velsignet er den mann som stoler på Herren og setter sin lit til ham. Han er lik et tre som er plantet ved vann og strekker røttene mot bekken. Det frykter ikke når heten kommer, men står der med løvet grønt. Det sturer ikke i tørketider og holder ikke opp med å bære frukt."

Leif Erik Storm

Bjørn Olav sa...

Ja, det var virkelig både sterkt og oppmuntrende å møte disse ungdommene, som levde så helhjertet og radikalt for Jesus. De serverte god mat, men det beste var når vi kunne be sammen, og Gud møtte oss lederne, på en så vidunderlig og konkret møte. Jeg fikk en bekreftelse på mitt kall, og det gjør en både ydmyk og glad.