torsdag, januar 10, 2008

Hatet mot Jesus vil øke i intensitet



Jeg tror vi står foran en økt intensitet av hat mot mennesker som tror på Jesus, og som har gjort Ham til Herre i sine liv, og vil leve radikale liv i etterfølgelse av Ham. Også i Norge. Men jeg tror også at vi vil se noe nytt i årene fremover: Et åpenlyst hat mot personen Jesus.

Til nå har det vært vanlig å rette angrepene mot kirken og den kristne tro, og særlig mot de som man kaller fundamentalister, og de bibeltro. Personen Jesus har på en måte gått fri av disse angrepene. Man har snakket varmt om Jesu moral, Hans personlighet, Hans etiske undervisning - og da gjerne som noe i motsetning til kirken. Man har snakket om kirken som fordømmende, mens Jesus har vært omtalt som den rause, aksepterende og favnende. Mange av kirkens motstandere har uttrykt beundring for Jesus, og sett på Han som et ideal. Jeg tror dette vil snu, og vi ser allerede tendensene til det. Det vil komme direkte angrep på Jesus og alt hva Han står for i media, gjennom utstillinger, politiske utspill og gjennom ulike pressgrupper som er i oposisjon til alt hva Jesus sto for. Det vil komme fra personer og grupper som lovpriser syndens heselighet, løssluppenhet og umoral. Og det vil komme fra mennesker som har bekjent seg til den kristne tro, men som har forrådt sannheten og gått på kompromiss med Guds ord. Vi har, som jeg skrev, sett enkeltstående eksempler på dette tidligere, men det kommer til å øke i omfang. Vi vil se TV programmer som ene og alene kommer til å gå til angrep på Jesus, og forsøke å fremstille Han i det dårligste lys, og dette vil få gjenklang hos mange av de som ser på, som igjen vil bruke dette mot sine kristne naboer, arbeidskamerater etc. Dermed vil forfølgelsen av de kristne, som allerede i dag pågår i Norge, øke i sin intensitet og vil også føre til voldelige angrep på kristne.

La oss ikke glemme Jesu egne ord:

"Når verden hater dere, da skal dere vite at den har hatet meg før dere. Var dere av verden, da ville verden elske sitt eget. Men fordi dere ikke er av verden, men jeg har utvalgt dere av verden, derfor hater verden dere. Husk det ordet som jeg sa til dere: En tjener er ikke større enn sin herre. Har de forfulgt meg, så vil de også forfølge dere." (Joh 15,18-20)

45 kommentarer:

Anonym sa...

bjornOlav
Ja,det tror jag fullt ut,att hatet mot Jesus det skall öka på den siste tiden.Det var något år sedan,som jag sa till en väninna,att det kommer en tid,då det troligen ska bli förbjudet att nämna Jesus namnet.
Därför så gäller det att som vi sagt tidigare att hålla sig mycket nära Jesus!
Det kommer till mej ett ord från höga visan,där det står skrivet i 2:kap.vers 14 "Du min duva i bergsklyftan".Jesus är klippan som vi får gömma oss i,när Ovädret av alla slag försöker att få oss på fall.
En sång lyder
;"Låt mej vandra nära dej"... BjornOlav,titta i bloggen Guds vrede del 3,där har jag skrivit den sången på engelska.
Jag önskar dej Guds frid.och jag ber till Gud att han ska hjälpa dej,och vara med dej idag!
Hälsar Karin

Bjørn Olav sa...

Vi må forberede oss på vanskelige tider, det er helt sikkert. Jeg kommer tilbake til mer om dette å forberede seg i senere bloggartikler, Karin, og kommer nok også til å tale om dette på den nasjonale bønnekonferansen i Danmark som starter søndag og varer frem til lørdag i neste uke. Takknemlig for forbønn i den sammenhengen og for dagen i dag. Du er også husket innfor Herren. Jeg skal ta en titt på det andre du har skrevet også.

Anonym sa...

Men kan dette egentlig kalles forfølgelse.

Hvis vi F. bytter ut Jesus med Muhammed. Ville du da kalt det forfølgelse av muslimer?

Personlig tror jeg jo det først og fremst vil bli en god anledning til å fremme evangeliet.

Det blir jo noe annet enn dagens likegyldighet.

Men når det gjelder det du sier så er jo det internasjonalt noe som allerede er et fenomen.

Du har en TV-serie versjon av Richard Dawkins "the god delusion".

Du har filmen Zeitgeist som er en av de mest populære filmene på nettet for tiden hvor første del er et angrep på kristendommen. (til tider svært interessant, men også med så mange hull at kortstokken faller sammen.)

Zeitgeist er alikevel svært intereessant å se. (www.zeitgeistmovie.com)

NB: bare første delen handler om kristendommen.

Jeg fikk to ting ut av filmen:

1. Hvor mektig Gud åpenbarer seg i hele sitt skaperverk.

2. Hvor mye arvegods av hedenske religioner som har blitt tilført kristendommen de de neste århundrene (spesielt etter Konstantin.)

Den siste filmen som er ganske stor interasjonalt både på nettet, og på TV er filmen "God That Wasn´t There"


Alle disse tre er filmer som er tigjengelig gratis på nettet, og som er verdt å se siden millioner av mennesker, spesielt unge mennesker har sett dem.

Ved å ha sett dem vil man være bedre i stand til å forsvare den kristne tro, som jeg personlig tror består enhver test.

Disse filmene oppfodrer jo oss egentlig bare til en "karmel-strid" som vil få samme resultat som den opprinnelige.


Så jeg vil egentlig bare si:

Bring it on!

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Jeg forstår ikke helt spørsmålet ditt, Lars? Så vidt meg bekjent -med unntak av disse muhammedtegningene, er det lite eller ingen hets mot allah eller hans "profet".

Det jeg snakker om er noe annerledes enn det vi har sett til nå, som er direkte angrep på personen Jesus, for å diskredittere Ham, snakke nedsette om Ham, håne Ham i en skala som til nå har vært ukjent. Og det fra grupper og enkeltpersoner som tidligere har hyllet ham som den store morallæreren og det gode eksemplet. Om kort tid vil dette tre frem i sitt grelleste lys. Og det igjen vil føre til enda større aksept av direkte forfølgelse av de bibeltro kristne.

Og selvsagt burde alle kristne være opptatt av at Jesus hånes - også i dag, og for det som venter oss gjennom de kommende trengselstider.

Anonym sa...

Nja.

Man skal ikke gå lengre enn til Forum Mot Islamisering, tidligere ledet av Anne Liv-Gamlem (tidligere listetopp for Kristen Samlingsparti i Oslo) for å finne slike uttalelser.

På Visjon Norge er det også uttalte mye rart opp igjennom.

Videre har man grupper son Norgespatriotene, Demokratene, Norsk Folkeparti, Vigrid etc. som har kommet med en del uttalelser som angriper både allah, og muhammed som "personer".

Jeg har også lest leserinnlegg hvor det har vært hevdet at Allah er djevelen selv. At den tolvte mahdi er antikrist, etc.


Og poenget mitt er at alt dette må det være legitimt å gi utrykk for, om man mener det.

Og i forhold til det du har skrev. Jeg oppfatter ikke ytterligående, vulgær religionskritikk som forfølgelse.

Spørsmålet mitt var forsåvidt heller ikke om det har vært noen slike utspill om allah og\eller muhammed, men om du ville kalt det "forfølgelse" om kritikk av samme type ble fremmet dit?



Et annet poeng er at dette du beskriver er ikke noe som ligger i framtiden. De tre filmene jeg har vist til er sannsynligvis sett av hundretalls millioner til sammen. I Norge alene har tusener, sannsynligvis titusener sett ihvertfall litt av en av disse filmene.

Filmen til Richard Dawkins tror jeg er vist på nasonalt engelsk fjersyn.

Bjørn Olav sa...

Jeg har ikke sett disse filmene, men ut fra din beskrivelse, så er dette kritikk av den kristne tro/kristendommen. Det er altså ikke det jeg snakker om. Jeg snakker om direkte angrep på Jesu person, av mennesker som tidligere anså Ham som et godt forbilde, lovpriste Hans moral/etikk etc. Det er noe helt annet. Og det er dette som kommer.

Anonym sa...

Tja, to av filmene hevder ihvertfall at Jesus kun er et plagiat av tidligere religiner. At han aldri har eksistert (selv ikke som et vanlig menneske) at han er oppfunnet av Paulus, og at evangeliene opprinnelig ble skrevet som eventyr av forfatterne lenge etter år 70, men at folk senere begynte å tro det som sto var sant.

Jeg vil jo si at det faller innenfor ettersom at det fratar Jesus selv den anseelsen hans rolle som historisk person har gitt han.

Mvh.
Lars

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Ok, Lars, jeg har som sagt ikke sett filmene, bare basert meg på det du skrev. Men jeg skal ta meg tid til å gjøre det. Takk for tipset foresten. De var helt ukjent for meg.

Anonym sa...

Hvorfor skulle noen gidde å hate en fantasifigur?

Nei, paranoiaen er morsom den, men å innta offerrollen når man dominerer verden er kanskje litt tåpelig?

Bjørn Olav sa...

Nei, Jesus er nok ingen fantastifigur, kjære anonym. Han er Den oppstandne Frelseren! Han lever i beste velgående. Han brøt dødens lenker, og sto opp igjen fra sin grav. Selv fikk jeg møte Ham sommeren 1972, og har fulgt Ham siden. Jeg ber om at du selv vil oppleve Ham som sier om seg selv at Han er veien, sannheten og livet.

Anonym sa...

Det er bare noe du tror, Hansen.

Eller kan du bevise det?

Anonym sa...

Og dessuten: Hvis det å "møte Frelseren", innebærer at man blir som deg, får dine inhumane holdninger og din totale forakt for andre andre mennesker, bør man jo egentlig la være.

Bjørn Olav sa...

Jeg får svare med å sitere Apgj 4,20: "For vi kan ikke la være å tale om det som vi har sett og hørt!"

Jeg har opplevd Jesus som levende og oppstanden! Han er ikke en teori eller en religion, men en høyst levende person. Jeg har en personlig relasjon til Ham, og taler med Ham hver dag. Han er den mest vidunderlige person du kan tenke deg.

Måtte Herren åpne dine øyne så du får se ham du også.

Og Gud velsigne deg! Jeg fryder meg over å bli aktet verdig til å lide for Jesu navns skyld. Det står i Bibelen at vi er salige når vi spottes for Jesu navns skyld, og vi skal glede og fryde oss. Så jeg har takket Gud for deg i dag.

Anonym sa...

Det er ikke så vanskelig å bli "spottet". Oppfører du deg tarvelig og dårlig mot mennesker lenge nok, så vil du til slutt få reaksjoner.

Anonym sa...

Og ja, mine øyne er åpnet for lenge siden. De ble åpnet slik at jeg klarer å gjennomskue det undertrykkende bedraget som du representerer.

Bjørn Olav sa...

Måtte du så få se hvem Jesus er! I all Hans storhet og herlighet. En annen som tordet mot de kristne og forfulgte dem, Saulus av Tarsus, fikk et overveldende møte med Den oppstandne Jesus da han var på vei til Damaskus for å kaste de kristne i fengsel. Da med ett "strålte plutselig et lys fra himmelen om ham." Det var Jesus, og Saulus ble Paulus. Måtte Herren vise seg for deg, jeg fryder med i Ham.

Uansett hvor mye du rakker ned på meg og taler ille om meg, så fryder jeg meg desto mer i Jesus. Du kommer aldri til å lykkes med å skremme meg til taushet. Jesus lever, og jeg følger det seirende Lammet. Jeg ber for deg.

Anonym sa...

Ja, det føles sikkert ordentlig deilig å kunne vise seg fram som from og forfulgt i all offentlighet.

Da har du vel fått din lønn.

Bjørn Olav sa...

Ja, Herren har gitt oss løfter om at vi skal få lønn både her på jorden, og i himmelen. Og vi skal alle stå til ansvar og svare for våre gjerninger - både du og jeg. Du kommer ikke til å kunne skjule deg bak anonymitet da. Måtte du derfor finne Jesus som din frelser.

Anonym sa...

"Nei, Jesus er nok ingen fantastifigur, kjære anonym. Han er Den oppstandne Frelseren! Han lever i beste velgående. Han brøt dødens lenker, og sto opp igjen fra sin grav. Selv fikk jeg møte Ham sommeren 1972, og har fulgt Ham siden. Jeg ber om at du selv vil oppleve Ham som sier om seg selv at Han er veien, sannheten og livet."

Du høres ut som en robot.

Faktum er at det ikke finnes fnugg av bevis for det du tror på. Og faktum er at de "religiøse følelsene" du opplever kan gjenskapes helt naturlig av forskere. Med andre ord er det ikke Jesus eller Gud som er grunnen til opplevelsene dine og følelsen av kontakt med det overnaturlige, men helt naturlige årsaker som har med hvordan menneskets hjerne fungerer.

Men vitenskap er jo Satans verktøy så... :D

Bjørn Olav sa...

"For ordet om korset er vel en dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det en Guds kraft. For det står skrevet: Jeg vil ødelegge de vises visdom, og de forstandiges forstand vil jeg gjøre til intet. Hvor er en vismann? Hvor er en skriftlærd? Hvor er en forsker i denne verden? Har ikke Gud gjort verdens visdom til dårskap? For da verden ved sin visdom ikke kjente Gud i Guds visdom, fant Gud for godt å frelse dem som tror,ved forkynnelsens dårskap. For jøder krever tegn og grekere visdom, men vi forkynner Kristus korsfestet, for jøder et anstøt og for hedninger en dårskap. Men for dem som er kalt, både jøder og grekere, forkynner vi Kristus, Guds kraft og Guds visdom. For Guds dårskap er visere enn menneskene, og Guds svakhet er sterkere enn menneskene." (1.Kor 1,18-25)

"Dåren sier i sitt hjerte: Det er ingen Gud." (Salme 14,1)

Anonym sa...

Som sagt: Robot :)

Ferdig programmert, rett ut fra fabrikken.

Vitenskap er Satans verktøy!

Bjørn Olav sa...

Nei, du misforstår veldig, anonym. Jeg har opplevd Jesus, og det forandret mitt liv fullstendig. Som et møte med Jesus har gjort med millioner av mennesker verden over. Jeg har også opplevd så mye av konkrete bønnesvar siden jeg ble en kristen i 1972, at du kommer aldri til å kunne klare å overbevise meg om vitenskapens fortreffelighet. Det dreier seg om bønnesvar både når det gjelder helse og økomomi, i eget og familiens liv, og i andres liv. Jeg har også opplevd så mye med Jesus i forbindelse med liv og med død, at jeg bare vet at det er sant! Dessuten er mye av din såkalte vitenskap basert på en stor grad av tro!

Bjørn Olav sa...

Men du: Hvorfor opptrer du anonymt? Hva har du å være redd for ved å stå frem med fullt navn? Mister du anledningen til å kunne håne og spotte andre da?

Anonym sa...

Som jeg har forklart dine "opplevelser av Jesus" kan gjenskapes med helt naturlige metoder. Andre religioner har også slike "opplevelser av [sett in en annen gudeskikkelse her]", så noe slikt er ikke noe bevis for at din tro er den rette uansett.

Morsomt at du sitter her på internett med PCen din og forteller om hvor dårlig vitenskap fungerer. Begge deler er nemlig produkter av nettopp vitenskapen. Hvis vitenskapen fungerer så dårlig, hvorfor sitter du da foran PCen? Det kan virke som du velger å lukke sinnet ditt for alle fakta som ikke stemmer overens med overbevisningen din :D

Vitenskapen er nemlig ikke basert på tro, men på empiri. På fakta/observasjoner.

Bjørn Olav sa...

Men du svarte ikke på spørsmålet mitt: Hvorfor opptrer du anonymt? Ganske heltemodig av deg.

Bjørn Olav sa...

Og dessuten: det er da mange ting ved vitenskapen som er basert på at man tror at det forholder seg slik! Dessuten forandrer den seg stadig. Det som var fakta for noen få år siden, er det ikke lenger. For noen år siden satt det en del russiske vitenskapsmenn, sammen med eliten i det sovjetiske kommunistpartiet og hoverte over den kristne tro, slik du gjør. Slikt noe skulle utryddes, og de skulle bevise vitenskapelig at Gud slett ikke fantes. Troen skulle undertrykkes, man skulle kun lære om vitenskapens landevinninger i skolen, kristne ble sendt til konsentrasjonsleire eller drept. Tusenvis av dem. Kirker ble ødelagt. Korset fjernet fra offentlige steder. Vi vet alle hva som skjedde med kommunismen – som var vitenskapelig basert (den er på historiens skraphaug) – og hva som skjedde med troen i det gamle sovjetunionen. Den overlevde og lever i beste velgående, fordi Den Allmektige Gud lever!

Anonym sa...

Det er ganske morsomt at du sitter her og rakker ned på vitenskapen. Skal vi se om du lever som du lærer?

1: Hva gjør du hvis du brekker beinet? Går du til legen (vitenskapen) eller lar du være og heller ber til Gud?

2: Hva gjør du hvis du skal til USA? Tar du fly (vitenskapen) eller ber du om at Gud skal teleportere deg dit?

Hvis det er det første i begge eksemplene tar du vitenskapen for gitt samtidig som du sitter der og forteller meg om hvor dårlig vitenskapen fungerer. Da avslører du din egen dobbeltmoral. Din egen mangel på sans for proporsjoner. Din egen lite gjennomtenkte livsfilosofi.

Nei, vitenskap er ikke basert på tro. Det er basert på empiri. På fakta. På observasjoner. Fakta forandrer seg aldri. Derimot vil vitenskapen justere seg etter hvert som man finner nye fakta. Dette i motsetning til religion, som forblir utdatert og som må forkaste fakta med vilje.

Kommunismen hadde ingenting med vitenskap å gjøre i det hele tatt. De var ikke vitenskapsmenn, men filosofer. Vitenskapen sier nemlig ingenting om hva som er riktig og galt. Hva man skal gjøre og ikke gjøre. Så å prøve å koble vitenskapen opp mot kommunistenes grusomheter vitner bare om at du er fullstendig kunnskapsløs og ikke så lite uærlig og frekk.

Siden du nevner de: Kommunistene kvittet seg med kristendommen fordi den er var en konkurrerende totalitær ideologi. Begge deler er bygget på det samme:

- Dogmatisk tankegang
- Ledere man ikke kan tvile på eller stille spørsmål
- Strenge regler
- Holde folk på "den smale vei"/"den rette vei"
- Ekstrem straff hvis man ikke følger "den rette vei"

Kommunisme og kristendom er begge totalitære ideologier som konkurrerer om menneskers sinn. De er grunnleggende like, bare det at i kommunismen er en allmektig gud erstattet med en allmektig leder.

Ditt latterlige forsøk på å demonisere vitenskapen har nettopp avslørt din egen dobbeltmoral, og din kunnskapsløshet om emnet du så tafatt prøver å diskutere.

Bjørn Olav sa...

Mot til å skjelle ut folk har du, men ikke å fortelle hvem du er. Og hvilket stort mot du oppviser! Jeg ser ingen som helst grunn til å føre noen videre samtale. Du etterlyser intelektuell redelighet. Da får du vise såpass redelighet at du kan svare på hvorfor du ikke våger å stå fram med din virkelige identitet.

Anonym sa...

Du har ikke besvart spørsmålene:

1: Hva gjør du hvis du brekker beinet? Går du til legen (vitenskapen) eller lar du være og heller ber til Gud?

2: Hva gjør du hvis du skal til USA? Tar du fly (vitenskapen) eller ber du om at Gud skal teleportere deg dit?

Bjørn Olav sa...

Og du heter Truls Nilsen? :D

Du kan sende meg ditt navn og din adresse til min epostadresse, så skal jeg snakke videre med deg offentlig etterpå. Jeg lover å ikke bringe din identitet videre, om du er så redd for det.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Ja, du kan spøke du Bjørn Olav.

La oss rett og slett slå fast at mine karakteristikker av deg er korrekte. Du er en dobbeltmoralsk hykler som i teorien forkaster vitenskapen, men likevel baserer du livet på den.

Du er ikke akkurat en ung mann lenger. Du har sannsynligvis gått til legen for å skaffe deg medisiner?

Hvis du er slik en overbevist kristen, hva pokker gjør du hos de djevelske vitenskapsmennene? Din tro på Gud bør holde deg ved god helse!

Du bør leve som du lærer. Eller så må du enten legge om måten du lever på (slutte å benytte deg av legevitenskapen, IT-vitenskap, osv.), eller måten du tenker på (du må slutte å forkaste vitenskapen).

Det er ditt valg!

Frem til du har tatt dette viktige valget er du en hykler uten troverdighet.

Bjørn Olav sa...

Bare så du er klar over det, "Truls" er banneord ikke akseptert på denne bloggen.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Bjørn Olav sa...

De to siste innleggene er slettet fordi de inneholder injurierende påstander fra anonyme. Det er lett å fremsette påstander om andre når man kan skjule seg bak sin anonymitet.

Banneordet jeg sikter til står i det innlegget som er blitt stående. Jeg har latt det være, men påpekt at slikt ikke godtas på denne bloggen. Det bør kunne respekteres.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Ikke injurierende, men sannhet.

Et sted dypt nede i den formørkede sjelen din vet du det.

Hvis ikke, er alt håp ute.

Anonym sa...

Hva skal du med folks identitet, Bjørn Olav? Hvorfor kan du ikke komme med motargumenter uten at du vet hvor noen bor? Er det fordi du har andre planer hvis du finner folks identitet?

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Hansen har følgende bønn:

"Måtte Herren åpne dine øyne så du får se ham du også."

Er det virkelig slik - at det handler om hvorvidt Herren velger å åpne de vantros øyne?

Hvorfor velger Herren da å la være - når konsekvensen er at øynene ikke åpnes og den vantro dermed går fortapt?

Da er det slik at noen er utvalgt til frelsen, mens andre ubønnhørlig skal til helvete med mindre Herren finner det for godt å gjøre som Hansen ber om.

Men det skjer vel neppe.

Hva slags religion er egentlig dette?

Bjørn Olav sa...

Bibelen forteller oss at Gud vil at "alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhets erkjennelse." (1.Tim.2,4)

Veien til frelse er gjennom Jesus Kristus, og bare gjennom Ham. "Jesus sier til ham: Jeg er veien, sannheten og livet. Ingen kommer til Faderen uten ved meg." (Joh 14,6) "Og det er ikke frelse i noen annen. For det finnes ikke noe annet navn under himmelen, gitt blant mennesker, som vi kan bli frest ved." (Apgj 4,12)

Men det står også i Bibelen at "denne verdens gud har forblindet de vantros sinn, så de ikke ser lyset fra evangeliet om Kristi herlighet, han som er Guds bilde." (2.Kor 4,4)

Derfor trenger vi å få åpnet våre indre øyne så vi ser. Det kan bare skje ved at Den Hellige Ånd gjør det for oss. Men det kan vi be om, og det er garantert en bønn etter Guds hjerte, som Han vil svare på. Når vi får se det verket som Jesus utførte på Golgata kors, da vil vi løpe til korset for å falle ned der, og gi våre liv til Kristus!

"For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal fortapes men ha evig liv."

Det finnes et evig liv, og det finnes en evig fortapelse. Jesus er veien til det evige liv. Måtte du finne den!

Anonym sa...

Nei takk. Jeg vil ikke bli som deg. Jeg velger heller rettferdighet, sannhet og moral.

Anonym sa...

Hvorfor er du så redd for angrep på
Gud,Jesus,Muhammed og Allah ?
Er ikke disse guder/profeter ?
Er ikke guder/profeter i stand til å forsvare seg selv ?
Hvis disse gudene/profetene ikke er istand til å forsvare seg selv,
er de da verdt å tro på ?

Anonym sa...

Fra en annen anonmym til anonym: Når du virkelig tenker etter, hva er det du forsvarer anonym? Hvis det virkelig finnes en Gud, så har du gått glipp av ham. Om Gud ikke finnes, hva har du da oppnådd?

Gud er nødt til å finnes. Ellers er vi som "marker" som lever og dør, og ingen mening var det i livet :-)

Hvorfor i alle dager skulle man da bry seg om noe?