onsdag, januar 30, 2008

Hitler - en antikrist som bilde på den kommende Antikrist



I dag er det 75 år siden Adolf Hitler ble innsatt som rikskansler i Tyskland, og et av Europas aller verste mareritt begynte. Det var starten på 12 års terror-regime og en verdenskrig med 50 millioner mennesker. Det hele startet ubemerkelig, men 31. juli 1932 ble NSDAP det største partiet i Tyskland med 37 prosent av stemmene i riksdagsvalget etter en blodig valgkamp. 3.mars, to måneder etter at Hitler var blitt rikskansler, fikk Hitler sammen med det reaksjonære partiet NDVP flertall på 51,9 prosent. Fem dager senere kunngjør Hitlers innenriksminister at konsentrasjonsleire er etablert. I 1935, to år etter at Hitler var kommet til makten, ble de såkalte Nürnberg-lovene vedtatt. De bestemte at jøder ikke hadde lov til å ha offentlige stillinger, og heller ikke kunne gifte seg med såkalte ariere. Fra 1942 startet den industrialiserte masseutryddelsen av jødene inn. Man regner med at åtte millioner mennesker ble ofre for nazismen, seks av dem jøder. Krigføringen førte til at totalt 50-55 millioner mennesker mistet livet.

Hitler var en antikrist, men det kommer en til. Kanskje hans fremtreden er mye nærmere enn mange tror. Det er mange ting som legges til rette for at en ny "sterk mann" vil stå frem, og skape begeistring i verdensmassene. Vi kommer til å gå inn i en trengselstid som verden ikke har sett maken til. Det er Antikrist som vil herske i denne kommende redselstiden.

Enhver våken bibelleser vil finne at når tiden er inne, vil det fremstå en bestemt person av usedvanlig format og karakter. Han blir et overmenneske og skal få en ufattelig makt på jorden for en tid, men Bibelen sier også at hans herskertid vil bli av kort varighet.

Det tales om mange anti-krister - det er slike som forbereder den virkelige og endelige Antikrist som skal fremstå på verdensarenaen når tiden er inne.

I Bibelen har han fått syv forskjellige titler som illustrerer hans vesen, karakter og virksomhet. Vi skal i neste artikkel se nærmere på hva disse titlene innebærer.

(fortsettes)

3 kommentarer:

Christianculture sa...

I forbindelse med det du her skriver om, er det av interesse at det nå begynner å dukke opp bøker som den du finner på følgende link og som publiseres i disse dager (1 Februar):

http://www.amazon.com/Share-Body-Theology-Martyrdom-Todays/dp/158743217X/ref=si3_rdr_bb_product

Bjørn Olav sa...

Jeg skal se litt nærmere på denne boken. Takk for tipset

Anonym sa...

Visste du at Fedrelandslaget som ble stiftet av Nansen, og Michelsen, med Anders Lange (senere stifter av FrP) som sekretær foreslo å gi Nobels fredspris til Hitler, og Mussolini?

Det er jo interessant når man snakker om at antikrist vil oppfattes som en fredens mann.

Mvh.
Lars