fredag, mai 30, 2008

420.000 nordmenn drept i mors liv siden 1978



420.000 mennesker er fratatt retten til livet i Norge siden 30.mai 1978. Det er idag nøyaktig 30 år siden vi fikk fosterdrapsloven. Det er den skremmende virkeligheten. Til sammenligning bor det ca 560.000 mennesker i Oslo. I Norgesglasset idag, et radioprogram på NRK1, ble en av forkjemperne for fosterdrapet, den tidligere Dagbladet journalisten Sissel Bennecke Oswold intervjuet, og hun kommenterte kampen for retten til å frata mennesker livet, som "artig". Slik kan også abort-tragedien beskrives. Det sier ikke så rent lite om det menneskesynet dette representerer. Det bibelske perspektivet er at menneskelivet begynner ved unnfangelsen. "Jeg vil prise Deg, for ved fryktinngytende gjerninger er jeg blitt et underverk. Underfulle er Dine gjerninger, og min sjel vet det så vel. Mine bein var ikke gjemt for Deg, da jeg ble dannet i det skjulte og kunstferdig knyttet sammen i mors liv. Som foster så Dine øyne meg. Og i Din bok var de alle skrevet ned, de dager som var fastsatt for meg, før en eneste en av dem var kommet." (Salme 139,14-16)

Dagsavisen omtaler abortjubileet i dag, men nevner ikke med et eneste ord de mange senvirkningene som et abortinngrep har, heller ikke det problematiske med å ta liv. For denne avisen er det nærmest noe seierrikt at det har vært utført 420.000 abortinngrep de siste 30 årene.

I dag bøyer vi vårt hode, bekjenner vår nasjons skam og skjensel og synd, samtidig som vi ber for alle som er blitt berørt av abortenes konsekvenser, vi ber for alle alenemødre og alenefedre og deres livskår og vi ber om at liv må spares i mors liv i år og årene som kommer. La oss også be om at flere kristne kjenner sitt ansvar for å be for barna i mors liv, og våger å tale om hva Bibelen sier.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det er alvorlig. Når mennesker glemmer Gud inntrer galskapen.
Nå står en ny ekteskapslov for dørene. Hvor tragisk. Ting skjer så fort. For 10 år siden var homofili knapt et ikke tema. I dag definerer de store deler av verdikampen, enda de utgjør en liten promille av befolkningen.

Det er vel bare en ting å gjøre og det er å be. Det er sannelig fort gjort å se seg motløs på alt som skjer i dag i vårt kjære fedreland.

Morten Tobias

Bjørn Olav sa...

Vi lever i en tid hvor frafallet og forfallet blir tydeligere og tydeligere, og vårt kjære fedreland blir stående ansvarlig innfor Gud. Vil dommen komme raskere enn vi tror? Hyrdene svikter flokken de skal tjene, og våger ikke å stå imot den politiske korrektheten.

Anonym sa...

Ja det är verkligen sant.Herdarna sviker sin flock. När problemen kommer så flyr dom,varför?
I fråga om det könsneutrala äktenskapet,som snart ska bestämmas,varför är det så få ivåra kyrkor,(i allafall här i Sverige) som vågar protestera?
Jag hade med till kyrkan en bunt papper bevara äktenskapet mellan man och kvinna,att skriva sitt namn på,men jag fick till svar att det har vi haft redan,och sedan gjordes det ingenting mer.Vi behöver väktare på muren,som varnar och ber,och som är villiga att stå i gapet!Men var är dom!
Kanske att vi ska be om detta?
Vad tror ni?
Fridsh. Karin

Anonym sa...

BjornOlav,och ni andra på bloggen.Jag råkade ta in trons varld.se och det var ingen trevlig sak jag såg.Läs artikeln om dags att avskaffa begreppet synd...
jag trodde först att jag såg fel.
Alltså trons varld se.
Karin