torsdag, oktober 30, 2014

Mordforsøk mot argentinsk baptistpastor

Christian Solidarity Wordwide ber nå om full granskning av det som skjedde i forbindelse med drapsforsøket mot den argentinske baptistpastoren, Marcelo Nieva (bildet), fra Rio Tercero i Cordoba provinsen i Argentina. Menneskerettighetsorganisasjonen vil også arbeide for at de skyldige stilles for retten.

Pastor Nieva, som leder baptistmenigheten i Pueblo Grande, og som arbeider med ofre for vold i hjemmet, sex-trafficking og narkomane, ble skutt mot gjentatte ganger mens han kjøre gjennom Rio Tercero sammen med Daniel Carreno, som er medlem av menigheten. Det var et under at de ikke ble såret. Drapsforsøket fant sted 21.oktober.

Baptistledere i Argentina er bekymret. De ser drapsforsøket på pastor Nieva som et siste og mest alvorlige hendelsen i en lang rekke av trusler og voldshandlinger mot baptister i landet. I en felles uttalelse fra Den argentinsk evangelikale baptistunionen og Sammenslutningen av evangelikale baptistmenigheter i Cordoba provinsen, hevder de at mennesker ansvarlige for narkotikahandelen har infiltrert politiet i Cordoba og at drapsforsøket på pastor Nieva er en direkte hevnaksjon fordi pastor Nieva ved en tidligere anledning har anklaget nettopp politiet og anmeldt utro politimenn til den føderale retten i Cordoba.

Dr Alejandro Zeverin Escribano, som er advokaten som representerer pastor Marcelo Nieva, forteller at den føderale retten i Cordoba nå har gitt ordre om at føderale vakter skal beskytte pastor Nieva og menighetsbygget døgnkontinuerlig.

Pastor Marcelo Nieva nasjonal og internasjonal støtte når korrupte politikere i Cordoba forsøkte å stemple baptistmenigheten i Pueblo Grande som en sekt og dermed få den forbudt. Ledere for ulike kirkesamfunn i Argentina sto da opp for pastor Nieva og understreket at baptistmenigheten i Pueblo Grande tilhører et kirkesamfunn med mer enn 105 år lang historie i landet.

Argentina er et i alt overveiende romersk-katolsk land, men antallet evangelikale kristne har eksplodert de siste tiårene. I 1980 var antallet evangelikale kristne under en million. Nå finnes det mer enn 3,7 millioner evangelikale kristne i landet.

La oss huske pastor Nieva og alle de andre uredde pastorene i landet som hjelper ofrene for narkotika- og sexhandel.

Ingen kommentarer: