mandag, oktober 13, 2014

En mann som var opptatt av å behage Herren - ikke mennesker

Bob Jennings (bildet) er for meg et nytt bekjentskap, men jeg har brukt noen dager nå til å lytte til hans sentrale evangeliske bibelundervisning, og blitt så velsignet av hva jeg har hørt.

Sjelden har jeg hørt noen preke så godt om forsoningen i Kristus, om frelsen, om det evige livet og om himmelen. Og få har snakket så troverdig om døden og om det å dø. Om det som når alt kommer til alt virkelig betyr noe.

Men så var da også Bob Jennings en merket mann. Merket av to ting: av korsets sentralitet og etterfølgelsens radikalitet, men også av det faktum at han selv skulle dø - av kreft i bukspyttkjertelen.

Hans fremste mål med sitt liv: at Kristus skulle bli æret i alt.

Han ble 63 år gammel.

Dette er hva jeg har klart å finne ut om ham - så langt: Han begynte sin pastortjeneste i Kirksville i Missouri i 1978, i den menigheten som nå møtes i Lake Road Chapel. I 1983 flyttet han til Sedalia i Missouri for å være pastor for en liten flokk som Gud hadde reist opp i den byen, og som nå møtes i Highway M Chapel. Han forble pastor for denne menigheten frem til at Herren hentet ham hjem.

Bob Jennings, som møtte Herren som sin Frelser tidlig på 1970-tallet - det var hans bror som ledet ham til tro - ble mye brukt som konferansetaler i USA og i Øst-Europa. Han drev også med evangelisering på ulike universiteter i mange år. Herren velsignet Bob og hans kone Terri med fem barn. Han var kjent for sin gudfryktighet.

En person som møtte ham beskriver dette møtet i en bloggartikkel, slik:

'For en tid tilbake kom broder Bob Jennings for å tale på vår årlige Camp Meeting (hvis du ikke vet hva en Camp Meeting er for noe så se for deg flere sammenhengende dager med non stop forkynnelse, unger som leker, god mat, høylydt sang, og en tettpakket hall full av kjærlighet og godt fellesskap).

Når vår broder Bob Jennings reiste seg for å tale for første gang var jeg helt uforberedt for det jeg skulle komme til å høre. Du forstår, Bob Jennings, virket så enkel. Han snakket med tynn stemme. Han gikk med en rutete skjorte og bukseseler. Han så veldig ordinær ut. Når han var ferdig med å tale var jeg målløs. Her var en broder som opptatt av en ting: å behage Herren, ikke mennesker'.

Det er slik jeg også opplever ham når jeg lytter til budskapene som ligger ute på Internett.

Jeg liker slike enkle personer som Jennings, med rutete arbeidsskjorter!

Her finner du nettsiden til menigheten han var pastor for, og hvor du finner en del av hans taler på lydfil. Menigheten er en fri evangelisk menighet. Jeg vil tro broder Jennings har anabaptistisk bakgrunn. Personlig synes jeg det er veldig interessant at denne menigheten feirer Kjærlighetsmåltidet eller Agapemåltidet ved hver søndagsgudstjeneste, og i forbindelse med dette måltidet feirer de også Brødsbrytelsen. Som de av dere som leser mine bloggartikler vet så holder jeg fast ved at dette er den urkristne måten å feire nattverden på.

http://www.hwymchapel.org/index.html

Her er en video-opptak fra begravelsen:
http://bobjenningsjournal.com/

Her finner du en tale han holder med tema: Salige er de som dør i Herren, bare to måneder før Herren henter ham hjem til seg:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G4ytaUrCMTA

Og her er en tale han holder om kraften i Jesu blod og i forsoningen:
http://www.youtube.com/watch?v=BNsjDMxv_N8

Søker du ham opp på YouTube vil du finne mange taler av ham, det samme på
SermonIndex: http://www.sermonindex.net/sitesearch.php?search=Bob%20Jennings

Så håper jeg du blir like velsignet av å lytte til den bibeltro og svært så sentrale undervisningen til Bob Jennings som jeg er blitt.

1 kommentar:

bjørn sa...

Der har du en Guds mann. Solid forkynnelse og et liv levd til ære for Gud. Anbefaler på det sterkeste hans forkynnelse. Det ligger mye forkynnelse tilgjengelig av Jennings også på "i'll be honest."..