mandag, oktober 13, 2014

Gratulerer med 70 års dagen - du djerve Guds kjempe og Guds venn!

I dag fyller en av plogspissene i Guds rike 70 år. Alv Johan Magnus (bildet), er en mann av Guds hjerte med en sjelden pionerånd.

Raus, ydmyk, en mann som ser og bekrefter andre, trofast, full av humor og glede. Og med en sjelden profetisk penn. I tiden han var ansvarlig redaktør for Mot Målet skrev han leder- og kommentarartikler med djup innsikt og profetisk brådd, og hjalp oss til å se hvordan det egentlig står til både med verdenssituasjonen og her hjemme i Norge - sett med Guds øyne.

Jeg er glad for å kalle Alv en god venn. En usvikelig venn. I mange år har vi stått sammen om de nasjonale bønnekonferansene på Grimerud. Det var til Alv jeg gikk når jeg opplevde at Gud gav meg visjonen om Nasjonalt bønneråd, som skulle være et forum for landets ulike bønnenettverk hvor lederne kunne komme sammen for å dele fellesskap og lytte til Guds stemme. Sammen tok vi initiativet til Nasjonalt bønneråd.

I disse årene har jeg sett Gud bruke Alv til så mye velsignelse. Jeg har sett en mann sønderknust innfor Guds ansikt, med djup lengsel etter å lære Gud å kjenne, etter å bøye seg for Hans ord, eller å lytte til Jesu hjertelag for Norges befolkning. En mann på kne i bønn om vekkelse og fornyelse. En mann ydmyk nok til å innrømme feil, og la seg korrigere. En mann med et budskap, skapt i omgangen med stillheten innfor Guds trone.

Vi er mange som har mye å takke Alv Johan Magnus for på 70 års dagen. Få har betydd så mye for så mange i Norge. Takket være Alv har unge mennesker blitt tatt på ramme alvor og har fått gjøre en innsats i Guds rike, som har båret rik frukt.

Om han ikke lenger er leder for Nasjonalt bønneråd eller Ungdom i Oppdrag, er han og blir han en av Guds vektere på muren, en eldste, i ordets rette betydning. Alv har gjort Jesus kjent i denne nasjonen, men det er fordi han også kjenner Jesus. Og er elsket av Ham. Av den grunn bærer han Guds hjerte med seg ut til folket.

Så har ikke livet vært enkelt for Alv. Særlig ikke de siste årene. Han har blitt prøvd med sykdom. Likevel er han ukuelig optimist, og gir seg selv som et velbehagelig offer for Gud, som Herren tar imot, fordi Alvs liv bringer Gud ære - også i lidelsene.

Gratulerer med dagen, gode venn og Herrens stridsmann!

Foto: Ungdom i Oppdrag.

Ingen kommentarer: