fredag, oktober 24, 2014

En reise jorda rundt førte ham tilbake til utgangspunktet - et møte med Jesus endret livet radikalt

Etternavnet høres unektelig norsk ut - Storbakken. Jason Storbakken. Jeg har ikke klart å bringe på det ene om det forholder seg. Historien jeg er i ferd med å gjenfortelle handler om en ung mann som har prøvd ut det meste - før han kom til tro på Jesus, og fikk livet snudd opp ned.

Grunnen til at jeg tror han ikke har norske aner, er at hans etterkommere var anabaptister - og, det har ikke vært noen nordmenn blant dem, før i de senere år. I dag er han medstifter sammen med kona, Vonetta, av Radical Living Christian Community i Brooklyn, New York, og så er han leder for The Browery Mission - et arbeid blant hjemløse. Det er herfra bildet er tatt, og viser Jason Storbakken som forkynner evangeliet.

Søken etter sannheten har tatt Jason Storbakken på en reise jorden rundt. Det hendte han oppsøkte kirker. Fra sin bestefar hørte han historier om martyrene fra Døperbevegelsen, før bestefaren forlot sine anabaptistiske røtter hos Hutterianerne og Mennonite Brethren, og ble baptist.

Storbakken la ut på landeveien. Han søkte etter sannheten i meditasjon, mystisisme og marihuana. Reisen tok ham verden rundt, og han søkte blant Hare Krishna, muslimer, buddhister, hinduer, rastafarianere, før han råkte på en gatepredikant i tunnelbanen i New York som nådde inn til ham når han snakket om at menigheten ikke var en bygning, men mennesker. Gjennom dette ble han kjent med Jesus. En mennonite onkel døpte han mens han var i India.

Lesningen av Bibelen gjorde at Jason Storbakken oppdaget Guds hjerte for de fattige og undertrykte. Det gav ham sult og tørst etter å finne tilbake til originalutgaven av kristendommen, til urkristendommen. Storbakken ville leve ut evangeliet i praksis. Dermed startet han og kona en kommunitet for å leve i pakt med Bergprekenen.

Jason Storbakken har kommet hjem. Han har funnet tilbake til slektens anabaptistiske røtter. Slikt blir det bok av. Jeg skal ved en senere anledning få komme tilbake til den, og til kommuniteten Jason Storbakken lever i.

Ingen kommentarer: